Ο Κόπολα μίλησε αρνητικά για το σύγχρονο στουντιακό τοπίο στις Κάννες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο θρυλικός σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα μοιράστηκε τις σκέψεις του για τα κινηματογραφικά στούντιο κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ των Καννών για το αυτοχρηματοδοτούμενο έπος του “Megalopolis”, λέγοντας ότι μπορεί να μην υπάρχουν για πολύ ακόμη.

“Φοβάμαι ότι η κινηματογραφική βιομηχανία έχει γίνει περισσότερο θέμα προσλήψεων ανθρώπων που πρέπει να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, επειδή τα στούντιο έχουν πολύ μεγάλα χρέη. Και η δουλειά τους δεν είναι να κάνουν τόσο καλές ταινίες, αλλά να φροντίσουν να πληρωθούν οι υποχρεώσεις”, είπε ο Κόπολα απαντώντας σε ερώτηση του Variety.

“Προφανώς, οι νέες εταιρείες όπως η Amazon, η Apple και η Microsoft, έχουν πολλά χρήματα, οπότε τα στούντιο που γνωρίζαμε τόσο καιρό, μερικά από τα οποία είναι υπέροχα, ίσως να μην είναι πια εδώ στο μέλλον”, πρόσθεσε.

Στην συνέχεια η συνέντευξη Τύπου στράφηκε στην πολιτική, με τον Κόπολα να ρωτιέται εάν η ταινία του είναι ένα σχόλιο για τον Ντόναλντ Τραμπ.

“Άντρες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι επικεφαλής αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει μια τάση του κόσμου προς την πιο νεοδεξιά, η οποία είναι τρομακτική, γιατί όποιος ήταν ζωντανός κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είδε τη φρίκη που έλαβε μέρος και δεν θέλουμε να επαναληφθεί αυτό” είπε ο Κόπολα. “Έτσι, νομίζω ότι ο ρόλος του καλλιτέχνη, των ταινιών, είναι να ρίξουν φως στο τι συμβαίνει στον κόσμο”, πρόσθεσε.

“Γιον, έχεις διαφορετικές πολιτικές απόψεις”, είπε τότε ο Κόπολα προς τον Γιον Βόιτ, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα, με τον ηθοποιό να του απαντά “Πώς το ανακάλυψες αυτό;”.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το έπος επιστημονικής φαντασίας του Κόπολα δίχασε το κοινό των Καννών στην πρεμιέρα του το βράδυ της Πέμπτης, κερδίζοντας επτά λεπτά standing ovation, αλλά και πυροδοτώντας άφθονο διάλογο σχετικά με τις σοκαριστικές σκηνές του.

Με πληροφορίες από το Variety


Διαβάστε επίσης: Φράνσις Φορντ Κόπολα: Κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα του “Megalopolis”

Share.

Comments are closed.