Φράνσις Φορντ Κόπολα: Κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα του “Megalopolis”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας “Μegalopolis” στο Φεστιβάλ των Καννών, ο The Guardian δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ο Φράνσις Φορντ Κόπολα κατηγορείται από διάφορα μέλη του συνεργείου της ταινίας για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Αρκετές πηγές είπαν στο δημοσίευμα ότι ο Κόπολα ήταν “παλιάς σχολής” στη συμπεριφορά του προς τις γυναίκες. “Υποτίθεται ότι τραβούσε γυναίκες για να καθίσουν στα γονατά του, για παράδειγμα” αναφέρει το ρεπορτάζ του The Guardian. “Και κατά τη διάρκεια μιας βακχικής σκηνής σε ένα νυχτερινό κέντρο που γυριζόταν για την ταινία, μάρτυρες είπαν ότι ο Κόπολα μπήκε στο πλατό και προσπάθησε να φιλήσει μερικές από τις ελάχιστα ντυμένες γυναίκες κομπάρσους. Προφανώς ισχυρίστηκε ότι ‘προσπαθούσε να τους φτιάξει τη διάθεση'”.

Υπερασπιζόμενος τον Κόπολα, ο εκτελεστικός συμπαραγωγός του “Megalopolis” Ντάρεν Ντεμίτρε, είπε στο δημοσίευμα ότι ο Κόπολα φίλησε κάποιες γυναίκες κομπάρσους στο μάγουλο με φιλικό τρόπο και κανείς δεν του εξέφρασε ποτέ ότι η συμπεριφορά του τους έκανε να νιώσουν άβολα.

“Γνωρίζομαι και συνεργάζομαι με τον Φράνσις και την οικογένειά του για πάνω από 35 χρόνια. Ως ένας από τους πρώτους βοηθούς σκηνοθέτες και εκτελεστικός παραγωγός στο νέο του έπος, ‘Megalopolis’, βοήθησα στην επίβλεψη της παραγωγής. Ο Φράνσις παρήγαγε και σκηνοθέτησε με επιτυχία μια τεράστια ανεξάρτητη ταινία, παίρνοντας όλες τις δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσει ότι θα παραδοθεί στην ώρα της και εντός προϋπολογισμού, παραμένοντας πιστός στο δημιουργικό του όραμα”, είπε ο Ντεμίτρε.

“Υπήρχαν δύο μέρες που γυρίσαμε μια εορταστική σκηνή κλαμπ στο Studio 54, όπου ο Φράνσις περπάτησε γύρω από το σετ για να δημιουργήσει το πνεύμα της σκηνής δίνοντας ευγενικές αγκαλιές και φιλιά στο μάγουλο στο καστ και στους κομπάρσους. Ήταν ο τρόπος του να βοηθήσει να εμπνεύσει και να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα του κλαμπ, που ήταν τόσο σημαντικό για την ταινία. Ποτέ δεν άκουσα παράπονα για παρενόχληση ή κακή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του project”, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Variety


Διαβάστε επίσης: “Megalopolis”: Πρώτο τρέιλερ για την καλύτερη ταινία του Κόπολα

Share.

Comments are closed.