Ο Κέβιν Σπέισι βραβεύτηκε για την συνολική προσφορά του στον Κινηματογράφο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι έλαβε βραβείο για το σύνολο του έργου του στην Ιταλία, λίγες μέρες μετά την εμφάνιση του σε δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου αντιμετώπισε επτά κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον ενός άνδρα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Το Μουσείο Κινηματογράφου του Τορίνο ανακοίνωσε ότι απένειμε το βραβείο ως αναγνώριση “της προσωπικής αισθητικής και της συγγραφικής συμβολής του κ. Σπέισι στην ανάπτυξη της δραματικής τέχνης”.

© Getty Images / Ideal Image

“Με την απονομή αυτού του βραβείου υπερασπίζεστε σθεναρά τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα και γι’ αυτό θα πρέπει να σας χειροκροτήσουμε”, είπε ο ηθοποιός απευθυνόμενος στους διοργανωτές, ο οποίος μετά βίας έχει δουλέψει από τότε που κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση.

Δεν αναφέρθηκε άμεσα στους ισχυρισμούς στην τελετή, αλλά εκφώνησε μια ομιλία λέγοντας πόσο “ευλογημένος, ευγνώμων και ταπεινός νιώθει”, ενώ ευχαρίστησε το Μουσείο που είχε τα “κότσια” (χρησιμοποίησε την αντίστοιχη ιταλική λέξη “le palle”) να τον προσκαλέσει.

Ευχαρίστησε επίσης μεταξύ άλλων, την οικογένειά του, τον μάνατζερ του Έβαν Λαουενστάιν για τη στήριξη του αποκαλώντας τον ως “τον αδελφό που δεν είχα ποτέ”, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και στον Ιταλό σκηνοθέτη Φράνκο Νέρο για τον ρόλο του στην ταινία “Ο άνθρωπος που ονειρεύτηκε τον Θεό”, η οποία γυρίστηκε στο Τορίνο.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αντιμετωπίζει τώρα συνολικά 12 σεξουαλικά αδικήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον τεσσάρων ανδρών. Έχει προγραμματιστεί να δικαστεί στο Λονδίνο τον Ιούνιο.

Με πληροφορίες από BBC


Διαβάστε επίσης: Ο Κέβιν Σπέισι πρέπει να καταβάλει 31 εκατ. δολάρια στους παραγωγούς του “House of Cards”

Share.

Comments are closed.