Ο Κάνιε Γουέστ πουλάει την κατοικία του στο Μαλιμπού για 39 εκατ. δολάρια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από τότε που επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Naoshima, το ιαπωνικό “νησί τέχνης” που σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο με Pritzker αρχιτέκτονα Tadao Ando, ​​ο Κάνιε Γουέστ έχει μια εμμονή με τον τόπο. Επειδή ωστόσο δεν μπορούσε να ζήσει μέσα σε ένα γλυπτό που υπάρχει στο νησί, κάτι που είχε δηλώσει στο παρελθόν, ξόδεψε 57,3 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μια κατοικία-γλυπτό στο Μαλιμπού, η οποία σχεδιάστηκε από τον Ando.

Πριν τέσσερις μήνες η διαβόητη κατοικία του Γουέστ βγήκε προς πώληση για 53 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο, δεν βρέθηκε κάποιος αγοραστής. Αυτή την εβδομάδα, η τιμή της κατοικίας μειώθηκε στα 39 εκατομμύρια δολάρια, 18 εκατομμύρια λιγότερα απ’ ότι πλήρωσε ο ράπερ τον Σεπτέμβριο του 2021.

To σπίτι των 370 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο είναι το δεύτερο πιο ακριβό ακίνητο που πωλήθηκε στο Μαλιμπού εκείνη την χρονιά, άνηκε στον πρώην χρηματιστή της Wall Street και συλλέκτη έργων τέχνης, Ρίτσαρντ Σακς. Ο Σακς ξόδεψε επτά χρόνια και πολλά εκατομμύρια για να χτίσει το τριώροφο ακίνητο που μοιάζει περισσότερο με στρατιωτικό καταφύγιο παρά με συνηθισμένο σπίτι, ο Κάνιε Γουέστ ωστόσο, το μετέτρεψε σε ένα ακατοίκητο τσιμεντένιο κέλυφος, με τα δωμάτιά του να είναι εκτεθειμένα στον διαβρωτικό αέρα της θάλασσας.

BACKGRID

Παρά τη μεγάλη μείωση της τιμής, οι αγοραστές πιθανότατα θα πρέπει να δαπανήσουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια για να ανακαινίσουν το ακίνητο, το οποίο αυτή την στιγμή μοιάζει με γιαπί. Τα σπίτια κατά μήκος της ίδιας παραλίας συνήθως ξεπερνούν περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια, κανένα ωστόσο δεν φέρει την υπογραφή του Tadao Ando, ο οποίος θεωρείται ο αγαπημένος αρχιτέκτονας του Χόλιγουντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Jay-Z και η Beyoncé  πλήρωσαν 190 εκατομμύρια δολάρια για ένα διαφορετικό -και σημαντικά μεγαλύτερο- ακίνητο στο Μαλιμπού που σχεδιάστηκε από τον Ando, ​​ένα ποσό που παραμένει το μεγαλύτερο που έχει πληρωθεί ποτέ για ένα σπίτι στην Καλιφόρνια. Η Κιμ Καρντάσιαν σχεδιάζει επίσης να χτίσει μια εξωφρενική έπαυλη σχεδιασμένη από Ando κοντά στο Παλμ Σπρινγκς.


Διαβάστε επίσης: Η μινιμαλιστική κατοικία στο Μαλιμπού που αγόρασε ο Κάνιε Γουέστ για 57,3 εκατ. δολάρια

Share.

Comments are closed.