Η μινιμαλιστική κατοικία στο Μαλιμπού που αγόρασε ο Κάνιε Γουέστ για 57,3 εκατ. δολάρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από τότε που επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Naoshima, το ιαπωνικό «νησί τέχνης» που σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο με Pritzker αρχιτέκτονα Tadao Ando, ​​ο Κάνιε Γουέστ έχει μια εμμονή με τον τόπο. Επειδή ωστόσο δεν μπορούσε να ζήσει μέσα σε ένα γλυπτό που υπάρχει στο νήσι, κάτι που είχε δηλώσει στο παρελθόν, ξόδεψε 57,3 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μια κατοικία-γλυπτό στο Μαλιμπού, η οποία σχεδιάστηκε από τον Ando.

Πρόκειται για ένα πανάκριβο σπίτι, το οποίο μάλιστα πωλούνταν για 75 εκατ. δολάρια, για τον Κάνιε ωστόσο τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, χάρη στην τρεχουσα επιτυχία του άλμπουμ του Donda και φυσικά τις τεράστιες πωλήσεις των Yeezy.

Photo : Roger Davies

To σπίτι των 370 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο είναι το δεύτερο πιο ακριβό ακίνητο που πωλήθηκε στο Μαλιμπού φέτος, άνηκε στον πρώην χρηματιστή της Wall Street και συλλέκτη έργων τέχνης, Richard Sachs. Ο Sachs ξόδεψε επτά χρόνια και πολλά εκατομμύρια για να χτίσει το τριώροφο ακίνητο που μοιάζει περισσότερο με στρατιωτικό καταφύγιο παρά με συνηθισμένο σπίτι.

Photo : Roger Davies

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δομή απαιτούσε 1.200 τόνους σκυροδέματος, 200 τόνους ατσάλινου οπλισμού και 12 πυλώνες που μπήκαν 18 μέτρα κάτω από το έδαφος για να υποστηρίξουν το μεγάλο της βάρος. Στο πρώτο επίπεδο του σπιτιού υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια επισκεπτών, ενώ το μεσαίο επίπεδο στεγάζει τους κοινόχρηστους χώρους. Στο τελευταίο επίπεδο υπάρχει το κυρίως υπνοδωμάτιο, και μια τεράστια βεράντα στην οροφή με θέα τον ωκεανό.

Photo : Roger Davies

Οι φωτογραφίες των εσωτερικών χώρων δεν υπάρχουν στο διαδίκτυο, αλλά η διακόσμηση έχει περιγραφεί ως μινιμαλιστική αλλά “ζεστή”, από την Marmol Radziner, την αρχιτεκτονική εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες που κατασκεύασε το σπίτι σε συνεργασία με τον Ando.

Photo : Roger Davies

Photo : Roger Davies

Photo : Roger Davies

Photo : Roger Davies

Photo : Roger Davies


Διαβάστε επίσης: Ο Ματ Ντέιμον πούλησε το σπίτι του στο Λος Άντζελες για 17,9 εκατ. δολάρια

Share.

Comments are closed.