Ο Έλον Μασκ έβγαλε 8 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο και πλέον βρίσκεται στην 4άδα των κροίσων!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Έλον Μασκ πρόσφατα ξεπέρασε σε πλούτο τον μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της LVMH, και έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Σύμφωνα με το Billionaire Index του Bloomberg’s, η περιουσία του CEO της Tesla και ιδρυτή της SpaceX αυξήθηκε κατά 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά την άνοδο των μετοχών της Tesla κατά 11% τη Δευτέρα.

Μεγάλο μέρος της αύξησης του πλούτου του Μασκ οφείλεται στην μεγάλη επιτυχία της Tesla, καθώς η εταιρεία είδε την μετοχή της να αυξάνεται κατά 339% φέτος, παρά την οικονομική ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία κορονοϊού, πουλώντας πάνω από 179.000 αυτοκίνητα μόνο το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο.

Η περιουσία του αμφιλεγόμενου ιδρυτή της Tesla, ο οποίος έχει απασχολήσει τα μέσα ουκ ολίγες φορές με τις δηλώσεις του, ανέρχεται τώρα σε 84,8 δισεκατομύρια δολάρια και τον τοποθετεί στην τέταρτη θέση αμέσως μετά τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτή του Facebook, από τον πλούτο του οποίου υπολείπεται μόλις κατά 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μασκ φυσικά δεν είναι ο μόνος που είδε την περιουσία του να αυξάνεται, καθώς ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, έγινε πλουσιότερος κατά 73 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο έτος, με την περιουσία του σήμερα να ανέρχεται σε 197,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Πίσω από τον Μπέζος, ο οποίος είναι και ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς με την περιουσία του σήμερα να ανέρχεται σε 113,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ο Έλον Μασκ εξήγησε γιατί αποφάσισε να γίνει “άστεγος” δισεκατομμυριούχος

Share.

Comments are closed.