Ο Έλον Μασκ εξήγησε γιατί αποφάσισε να γίνει “άστεγος” δισεκατομμυριούχος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στους New York Times, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, μίλησε για την ζωή του με την σύντροφο του Grimes και το νεογέννητο αγοράκι τους, X Æ A-12, αλλά και τον λόγο που επιδίωξε να γίνει “άστεγος” δισεκατομμυριούχος.

Τον περασμένο Μάιο ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι σκοπεύει να πουλήσει άμεσα σχεδόν όλη την “φυσική” του περιουσία, ενώ διευκρίνισε πως δεν θα έχει κανένα ακίνητο στο όνομα του. Ο λόγος ήταν ότι ήθελε να “απαγκιστρωθεί” από τον υλικό κόσμο, πουλώντας τα 7 πολυτελή ακίνητα που είχε στην κατοχή του εκείνη την εποχή, τα οποία είχαν συνολική αξία 100 εκατ. δολάρια.

Στην συνέντευξη του ο Έλον Μασκ δήλωσε πως εννοούσε κάθετι που είχε γράψει σχετικά με την ακίνητη περιουσία του, ενώ ανέφερε πως η σύντροφος του πιστεύει πως έπρεπε να είχε κρατήσει τουλάχιστον ένα σπίτι.

“Κατά κάποιον τρόπο τα υπάρχοντα μας ‘βαραίνουν'” εξήγησε ο Μασκ, και συνέχισε λέγοντας: “Έχω όλα αυτά τα σπίτια, αλλά κανένας δεν τα χρησιμοποιεί. Τα χρησιμοποιώ σπάνια. Στο Bay Area, για παράδειγμα, από το 2002 έως το 2017, δεν είχα ποτέ σπίτι και ήμουν εκεί τις μισές ημέρες της εβδομάδας, αλλά κοιμόμουν στο εργοστάσιο, σε σπίτια φίλων ή σε ξενοδοχεία. Το έκανα για 15 χρόνια.”

Ο Μασκ μίλησε επίσης και για το τεράστιο αρχοντικό του σε στυλ “Gatsby”, αλλά και για το γεγονός ότι αναπολεί τις ημέρες που δεν είχε κανένα σπίτι. “Ήταν ωραία να μένω σε σπίτια φίλων, καθώς μου δινόταν η ευκαιρία να διατηρώ επαφές μαζί τους. Τα τελευταία χρόνια έμενα σε ένα σπίτι σαν αυτό του Gatsby, το οποίο αποκαλώ στοιχειωμένο αρχοντικό. Το ίδιο το σπίτι είναι όμορφο, αλλά ένιωθα λες και είμαι ο Μπρους Γουέιν χωρίς τον Άλφρεντ.”

Σύμφωνα με τον Μασκ, η κατοχή ή ο σχεδιασμός ενός ονειρεμένου σπιτιού, είναι μια επίγεια φιλοδοξία που προτιμά να μην έχει, επειδή θα τον απομάκρυνε από το όραμα του, που είναι η δημιουργία μιας αποικίας στον πλανήτη Άρη από το ανθρώπινο είδος και τη μεταφορά ενός εκατομμυρίου Γήινων έως το 2050 σε αυτόν.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 περίεργοι κανόνες που ακολουθεί ο Έλον Μασκ

Share.

Comments are closed.