Μία σκηνή μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο σπιτάκι 28 τ.μ.!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα πρώτα χρόνια του γάμους τους, ο Ζακ και η Κέιτι ζούσαν σε ένα διαμέρισμα στην Καλιφόρνια, όταν όμως έκαναν το πρώτο τους παιδί, συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τον τρόπο ζωής εκεί. Έτσι αποφάσισαν να μετακομίσουν στο Νέο Μεξικό, την γενέτειρα της Κέιτι.

Αφού έζησαν έναν χρόνο στο Νέο Μεξικό, η μητέρα της Κέιτι τους έδωσε ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων για να το αξιοποιήσουν, και οι ίδιοι αμέσως αποφάσισαν να κάνουν κάτι με αυτό, καθώς τόσα χρόνια εργαζόντουσαν για να πληρώνουν ενοίκια.

Επειδή δεν είχαν τα χρήματα να χτίσουν ή να αγοράσουν ένα σπίτι, αποφάσισαν ότι μια σκηνή θα ήταν η πιο οικονομική και λειτουργική λύση. Έτσι, αγόρασαν ένα φθηνό τροχόσπιτο για να μένουν μέχρι να φτιάξουν την σκηνή, η οποία σε 4 μήνες ήταν έτοιμη.

Η σκηνή τους έχει μέγεθος 28 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει μόνο όσα χρειάζεται μια οικογένεια με δύο παιδιά, δηλαδή τους χώρους ύπνου, μια κουζίνα, μια τραπεζαρία και μια χημική τουαλέτα. Έχουν τοποθετήσει μια ντουζιέρα στον εξωτερικό χώρο, ωστόσο τον χειμώνα αναγκάζονται να βρίσκουν άλλους τρόπους για να κάνουν μπάνιο, όπως το κολύμπι σε πισίνες γυμναστηρίων ή σε σπίτια φίλων.

Το κρεβάτι του ζευγαριού είναι τοποθετημένο σε μια υπερυψωμένη ξύλινη πλατφόρμα για επιπλέον χώρους αποθήκευσης. Τα παιδιά έχουν τα δικά τους κρεβάτια σε μια σοφίτα πάνω από το κρεβάτι των γονιών τους, ωστόσο κατά τους χειμερινούς μήνες κοιμούνται με τους γονείς τους, καθώς η σκηνή δεν έχει κεντρική θέρμανση, με αποτέλεσμα να κάνει αρκετό κρύο.

Τον χειμώνα φοράνε χοντρά ρούχα και μπουφάν ακόμα και μέσα στην σκηνή, και σύμφωνα με τους ίδιους οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Όσον αφορά την λειτουργικότητα, έχουν τοποθετήσει ένα ηλιακό πάνελ το οποίο καλύπτει όλες τις ενεργειακές τους ανάγκες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η σκηνή δεν έχει τρεχούμενο νερό, με αποτέλεσμα το μαγείρεμα και το καθάρισμα να μην είναι εύκολη υπόθεση.

Η σκηνή διαθέτει μια μεγάλη γυάλινη τζαμαρία προκειμένου να λούζεται ο χώρος με φυσικό φως, ενώ έχουν τοποθετήσει φωτάκια LED για να δώσουν μια πιο όμορφη νότα στην σκηνή τους.

Ο Ζακ και η Κέιτι σκοπεύουν να ζήσουν στην σκηνή ακόμα δύο-τρια χρόνια και στην συνέχεια να χτίσουν ένα μικρό ξύλινο σπίτι.


Διαβάστε επίσης: Η ξύλινη κατοικία που όλοι ονειρευόμαστε να περάσουμε αυτές τις γιορτες

Share.

Comments are closed.