Μια ιταλική πόλη πληρώνει τους ανθρώπους για να μετακομίσουν εκεί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εδώ και αρκετό καιρό, μερικές μικρές και γραφικές πόλεις στην Ιταλία διαθέτουν σπίτια προς πώληση για μόλις 1 ευρώ, προκειμένου να αυξηθεί ο πλυθησμός τους και να αποκτήσουν κατά κάποιο τρόπο την παλιά τους αίγλη. Αυτό ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι αρκετό, και πλέον η πόλη Teora, περίπου 90 χιλιόμετρα ανατολικά της Νάπολης, πληρώνει τους ανθρώπους για να μετακομίσουν εκεί.

Έτσι λοιπόν, προκειμένου να αυξηθεί ο πλυθησμός της πόλης, η τοπική κοινότητα της περιοχής θα καταβάλλει στους νεοεισερχόμενους 150 ευρώ μηνιαίως και για δύο χρόνια, ως βοήθημα για την μίσθωση μιας κατοικίας στην περιοχή ή ένα εφάπαξ ποσό 5.000 ευρώ για την αγορά μιας κατοικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενοίκιο ενός σπιτιού στην Teora μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 200 ευρώ μηνιαίως, ενώ μια κατοικία περίπου 100 τ.μ. κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσατε να ενοικιάσετε ένα σπίτι για 50 ευρώ ή ακόμα και να το αγοράσετε για 25.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το CNN, οι τοπικές αρχές της Teora προσφέρουν επίσης απαλλαγή από τις αμοιβές σχολικών γευμάτων και τους τοπικούς φόρους. Περίπου 100 σπίτια είναι διαθέσιμα, και όλα λέγεται ότι είναι σε καλή κατάσταση, με μερικά από αυτά να έχουν ήδη έπιπλα.

Ο δήμαρχος της Teora, Stefano Farina, δήλωσε ότι ο πληθυσμός της πόλης μειώθηκε σημαντικά μετά από τον σεισμό του 1980 και από τότε δεν έχει ανακάμψει. “Δύο μωρά γεννιούνται κάθε χρόνο και 20 περίπου ηλικιωμένοι πεθαίνουν”, δήλωσε. “Ο πλυθησμός της πόλης τώρα ανέρχεται στους 1.500 κατοίκους”.

 

View this post on Instagram

 

Casa Zoppi#family house#infanzia#adolescenza#la mia giovinezza#i miei 18 anni#younggirl

A post shared by Eleonora Zoppi (@eleonora40zoppi) on

Μέχρι εδώ όλα καλά, ωστόσο υπάρχουν μερικές “παγίδες” για όσους θέλουν να μετακινηθούν εκεί, καθώς θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα μείνουν στην πόλη για τρία χρόνια και θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον ένα παιδί.

Ο Farina δήλωσε επίσης: “Δεν πιστεύω ότι η πώληση ενός σπιτιού για 1 ευρώ θα ενθαρρύνει κάποιον να μετακομίσει στην Teora”, και συμπλήρωσε: “Το να μετακομίσει κάποιος εδώ και να γράψει τα παιδιά του στο τοπικό σχολείο, σίγουρα αυτό είναι κάτι που θα δώσει ζωή στην πόλη”.


Διαβάστε επίσης: Ακόμα μια πόλη στην Ιταλία πουλάει σπίτια για μόνο 1 ευρώ!

Share.

Comments are closed.