Κουέντιν Ταραντίνο: Οι ηθοποιοί της Marvel δεν είναι αστέρες του κινηματογράφου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν είναι μεγάλος φαν του σύμπαντος της Marvel, και μάλιστα είχε δηλώσει στους Los Angeles Times πως “πρέπει να είσαι μισθωτός για να κάνεις αυτά τα πράγματα. Δεν είμαι μισθωτός. Δεν ψάχνω για δουλειά.”

Ο σκηνοθέτης του “Pulp Fiction”, ο οποίος αυτή τη στιγμή προμοτάρει το νέο του βιβλίο “Cinema Speculation”, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο podcast “2 Bears, 1 Cave” μίλησε για την Marvel-οποίηση του Χόλιγουντ λέγοντας πως “έχετε όλους αυτούς τους ηθοποιούς που έχουν γίνει διάσημοι παίζοντας αυτούς τους χαρακτήρες. Αλλά δεν είναι αστέρες του κινηματογράφου. Σωστά; Ο Captain America ή ο Thor είναι οι σταρ. Θέλω να πω, δεν είμαι ο πρώτος που το λέει αυτό. Νομίζω ότι αυτό έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές… αλλά είναι σαν να, ξέρετε, αυτοί οι χαρακτήρες franchise γίνονται σταρ.”

Ο Ταραντίνο ξεκαθάρισε επίσης στη συνέντευξη ότι δεν “μισεί” τις ταινίες της Marvel, αλλά τις αντιπαθεί επειδή είναι το μόνο προϊόν που ενδιαφέρεται να κάνει το Χόλιγουντ αυτές τις μέρες. “Κοίτα, μάζευα κόμικς της Marvel σαν τρελός όταν ήμουν παιδί”, είπε ο Ταραντίνο και πρόσθεσε “Υπάρχει μια πτυχή ότι αν αυτές οι ταινίες έβγαιναν όταν ήμουν στα είκοσί μου, θα ήμουν απόλυτα χαρούμενος και θα τις αγαπούσα. Θέλω να πω, δεν θα ήταν οι μόνες ταινίες που θα γινόντουσαν. Θα ήταν αυτές οι ταινίες μεταξύ άλλων ταινιών. Αλλά, ξέρετε, είμαι σχεδόν 60, οπότε ναι. Όχι, δεν είμαι τόσο ενθουσιασμένος μαζί τους.”

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος δεν θα έκανε ποτέ ένα άλμα στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel, επέκρινε και τον τρόπο που λειτουργεί η βιομηχανία σήμερα. “Το μόνο πράγμα που με εκνευρίζει είναι ότι φαίνεται πως μόνο τέτοιου είδους ταινίες θέλουν να γίνονται. Και είναι τα μόνα πράγματα που φαίνεται να προκαλούν οποιοδήποτε είδος ενθουσιασμού μεταξύ των φανς ή ακόμα και των στούντιο που τα φτιάχνει. Για αυτά μόνο είναι ενθουσιασμένοι. Και, ξέρετε, είναι απλώς το γεγονός ότι αποτελούν ολόκληρη την αναπαράσταση αυτής της εποχής των ταινιών αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει πραγματικά πολύς χώρος για οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι το πρόβλημά μου.”

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο “Cinema Speculation”, ο Ταραντίνο γράφει ότι “οι σύγχρονοι κινηματογραφιστές ανυπομονούν για τη μέρα που θα εξαφανιστούν οι ταινίες υπερηρώων”, συγκρίνοντας τους με τους σκηνοθέτες της δεκαετίας του 1960, οι οποίοι χάρηκαν όταν το κινηματογραφικό είδος των μιούζικαλ παρήκμασε.

Με πληροφορίες από Variety


Διαβάστε επίσης: Ο Ταραντίνο δεν θα έκανε ταινία για την Marvel επειδή “δεν ψάχνει για δουλειά”!

Share.

Comments are closed.