Ο Ταραντίνο δεν θα έκανε ταινία για την Marvel επειδή “δεν ψάχνει για δουλειά”!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν και ετοιμαζόταν να σκηνοθετήσει την δική του “Star Trek” ταινία, ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν θα έκανε ποτέ ένα άλμα στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel, καθώς, “δεν ψάχνει για δουλειά”.

Ο σκηνοθέτης του “Pulp Fiction”, ο οποίος αυτή τη στιγμή προμοτάρει το νέο του βιβλίο, “Cinema Speculation”, είπε στους Los Angeles Times ότι οι σκηνοθέτες στο MCU είναι απλώς “μισθωμένα χέρια” και δεν έχει χρόνο να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο.

“Πρέπει να είσαι μισθωτός σκηνοθέτης για να κάνεις αυτά τα πράγματα”, είπε ο Ταραντίνο για τις ταινίες της Marvel. “Δεν είμαι μισθωτός. Δεν ψάχνω για δουλειά”, πρόσθεσε.

Στο “Cinema Speculation”, ο Ταραντίνο γράφει ότι “οι σύγχρονοι κινηματογραφιστές ανυπομονούν για τη μέρα που θα εξαφανιστούν οι ταινίες υπερηρώων”, συγκρίνοντας τους με τους σκηνοθέτες της δεκαετίας του 1960, οι οποίοι χάρηκαν όταν το κινηματογραφικό είδος των μιούζικαλ παρήκμασε.

“Η αναλογία λειτουργεί γιατί υπάρχει παρόμοια ασφυξία”, είπε ο Ταραντίνο για τις ταινίες με υπερήρωες που κυριαρχούν στη βιομηχανία αυτές τις μέρες, όπως έκαναν και τα μιούζικαλ στο παρελθόν.

Ενώ ο Ταραντίνο αρνείται να γίνει “μισθωτός” για ένα κινηματογραφικό στούντιο, μπορεί επίσης να μην θέλει να σκηνοθετήσει μια ταινία της Marvel, επειδή το Χόλιγουντ σπάνια ξοδεύει μεγάλα ποσά για ταινίες του “τύπου του”.

Ο Ταραντίνο δεν είναι ο μόνος που κατακρίνει αυτού του είδους τις ταινίες. Ο Μάρτιν Σκορσέζε παρομοίωσε το είδος με τη βόλτα σε θεματικό πάρκο διασκέδασης, δηλώνοντας το 2019 ότι αυτό “δεν είναι σινεμά, είναι κάτι άλλο”, μία άποψη που συμμερίστηκαν επίσης οι Κόπολα και Σκοτ μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από Variety


Διαβάστε επίσης: Οι 7 ταινίες που θεωρεί “τέλειες” ο Κουέντιν Ταραντίνο

Share.

Comments are closed.