Κάνιε Γουέστ: Πορνό και άσεμνες φωτογραφίες της Καρντάσιαν έδειχνε στους υπαλλήλους του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Κάνιε Γουέστ κατηγορήθηκε ότι έδειχνε άσεμνες φωτογραφίες της πρώην συζύγου του Κιμ Καρντάσιαν και πορνό στους υπαλλήλους της adidas και της Yeezy, κάτι που πολλοί θεώρησαν “ως τακτική εκφοβισμού”.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Rolling Stone την Τρίτη, ο 43χρονος ράπερ και σχεδιαστής, ο οποίος απομακρύνθηκε από την μάρκα αθλητικών ειδών τον περασμένο μήνα λόγω των αντισημιτικών σχολίων του, έδειχνε επανειλημμένα σκληρό πορνό κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας τους υπαλλήλους του για να τους εμπνεύσει, αλλά και πολύ προσωπικές φωτογραφίες της πρώην συζύγου του.

Ένας υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι ο Ye του έδειξε μια άσεμνη φωτογραφία της 41χρονης πρώην συζύγου του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης για δουλειά το 2018. “Η γυναίκα μου μόλις μου έστειλε αυτό”, φέρεται να του είπε ο Ye, ενώ του έδειχνε μια “πολύ αποκαλυπτική και προσωπική” φωτογραφία της Καρντάσιαν στο κινητό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Rolling Stone, ένας άλλος πρώην υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι ο Ye έδειξε “προσωπικές” φωτογραφίες της Καρντάσιαν στη δημιουργική ομάδα του brand Yeezy την ίδια χρονιά, ενώ μία τρίτη άγνωστη πηγή  επιβεβαίωσε ότι ο Γουέστ “δεν φοβόταν να δείχνει ακατάλληλες εικόνες ή να μιλά για καταστάσεις που θα έπρεπε να είναι ιδιωτικές.”

Πρώην υπάλληλοι της Adidas είπαν στο Rolling Stone ότι ο Ye έδειχνε συχνά άσεμνες φωτογραφίες, αλλά και δικά του sex tapes.

Ορισμένοι από τους ισχυρισμούς διατυπώθηκαν σε ανοιχτή επιστολή, με τίτλο The Truth About Yeezy: A Call to Action for Adidas Leadership, την οποία έλαβε το Rolling Stone. Στην επιστολή, οι εργαζόμενοι εγκαλούσαν τα στελέχη αdidas για κατάργηση της “ηθικής πυξίδας τους”, καθώς επέτρεψαν στον Γουέστ να επιβάλλει μια “κακοποιητική» εργασιακή κουλτούρα”.

Η επιστολή παρότρυνε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της adidas και τα ανώτερα στελέχη να αντιμετωπίσουν “το τοξικό και χαοτικό περιβάλλον που δημιούργησε ο Κάνιε Γουέστ” και το “πολύ άρρωστο μοτίβο επιθετικής συμπεριφοράς προς τις γυναίκες”.

Σε σχόλια τους στο Rolling Stone, οι εργαζόμενοι στη Yeezy και την Adidas εξέφρασαν επίσης τη λύπη τους που αποδέχτηκαν αυτή την συμπεριφορά και την θεώρησαν άγραφο κανόνα – “Ο Κάνιε είναι απλώς ο Κάνιε”.

Για πολλούς πρώην υπαλλήλους η adidas επέτρεψε πολλές τέτοιες συμπεριφορές, κάτι που αποδεικνύει και το 30λεπτο ντοκιμαντέρ που δημοσιοποίησε στο YouTube, στο οποίο έδειχνε πορνό στα στελέχη της αθλητικής μάρκας – μια κοινή πρακτική του, σύμφωνα με τους γνώστες.

Η οποία επιστολή, η οποία έχει ως στόχο να μιλήσει για τους υπαλλήλους “που μπορεί να φοβούνται να μιλήσουν”, υποστηρίζει ότι το ντοκιμαντέρ “δεν είναι σε καμία περίπτωση μια νέα προσέγγιση εκφοβισμού” και ότι “η προβληματική συμπεριφορά του Κάνιε ξεκίνησε μέσα στον πρώτο χρόνο της συνεργασίας του με της adidas”.

Τέλος, η ανοιχτή επιστολή επικεντρώνει την ευθύνη στην ηγεσία της adidas. “Όσο κι αν όλοι θα θέλαμε να κατηγορήσουμε αποκλειστικά τον Kάνοε, η αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι η εκτελεστική ομάδα και το διοικητικό συμβούλιο της adidas είναι υπαίτιοι σε μεγαλύτερο βαθμό”, αναφέρει.

Με πληροφορίες από Gurdian


Διαβάστε επίσης: Ο Κάνιε Γουέστ πουλάει φούτερ Balenciaga, Adidas, και Gap έναντι 20 δολαρίων

Share.

Comments are closed.