Γούντι Άλεν: “Θεωρητικά έχω βαρεθεί με τις ταινίες της Marvel”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όπως και πολλοί συνάδελφοι του, ο Γούντι Άλεν δεν είναι μεγάλος φαν του σύμπαντος της Marvel.

Ο σκηνοθέτης τοποθετήθηκε σχετικά με τη θέση της Marvel στον κινηματογράφο κατά τη διάρκεια ενός Q&A με θαυμαστές στην Πορτογαλία, και ισχυρίστηκε ότι οι ταινίες με υπερήρωες “δεν έχουν καμία σχέση με τον κινηματογράφο ως μορφή τέχνης”.

Ο Άλεν έκανε τα σχόλια μετά την πρεμιέρα της επερχόμενης ταινίας του “Γυρίσματα της Τύχης”. Πρόκειται για ένα ερωτικό θρίλερ, που ο ίδιος ο σκηνοθέτης είχα συγκρίνει με το “Match Point” και μάλιστα το περιέγραψε ως “συναρπαστικό, δραματικό, αλλά και αρκετά δυσοίωνο”.

Ο 87χρονος σκηνοθέτης, ο οποίος έχει ακόμα χρόνο και όρεξη να κάνει συνεντεύξεις, αν και παραδέχεται ότι δεν έχει δει ποτέ ταινία της Marvel, ισχυρίζεται ότι έχει “χορτάσει” από αυτές.

“Μόνο θεωρητικά έχω βαρεθεί με τις ταινίες της Marvel γιατί δεν έχω δει ποτέ καμία. Δεν μου αρέσουν αυτοί οι προϋπολογισμοί, είναι μια βιομηχανία που δεν έχει καμία σχέση με τον κινηματογράφο ως μορφή τέχνης”, δήλωσε ο Αλεν.

Σίγουρα οι ταινίες με υπερήρωες έχουν μεγάλο κοινό και αποφέρουν τεράστια χρηματικά ποσά, ωστόσο υπάρχουν πολλοί σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων οι Σκορτσέζε, Κόπολα, Σπιλμπεργκ, Ταραντίνο και τώρα Άλεν, που θα προτιμούσαν το Χόλιγουντ να ξαναβρεί την παλιά του αίγλη.

Δεότε το τρέιλερ του 50ου φιλμ του Γούντι Άλεν παρακάτω:


Διαβάστε επίσης: Ο Ταραντίνο δεν θα έκανε ταινία για την Marvel επειδή “δεν ψάχνει για δουλειά”!

Share.

Comments are closed.