Γκάρι Όλντμαν: Ο ηθοποιός διευκρίνισε τα σχόλια του για το “Χάρι Πότερ” στις Κάννες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Γκάρι Όλντμαν βρήκε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τα σχόλιά του σχετικά με την ερμηνεία του Σίριους Μπλακ στο franchise του “Χάρι Πότερ”.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Κάννες για τη νέα ταινία του “Parthenope”, ο διάσημος ηθοποιός ρωτήθηκε για την ερμηνεία του στο “Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν”, για την οποία είχε δηλώσει ότι θεωρεί “μέτρια”.

Πιο συγκεκριμένα, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε πει: “Ίσως αν είχα διαβάσει τα βιβλία όπως ο Άλαν [Ρίκμαν], αν είχα προλάβει την εξέλιξη [του χαρακτήρα], αν ήξερα τι έρχεται, ειλικρινά πιστεύω ότι θα έπαιζα τον ρόλο διαφορετικά”.

Όταν ρωτήθηκε λοιπόν για την Τετάρτη για το σχόλιο του αυτό, απάντησε ότι δεν ήθελε να “υποτιμήσει κανέναν εκεί έξω που είναι θαυμαστής του Χάρι Πότερ και του χαρακτήρα του που νομίζω ότι είναι πολύ αγαπητός”.

“Αυτό που εννοούσα με αυτό είναι ότι, όπως κάθε καλλιτέχνης ή κάθε ηθοποιός ή ζωγράφος, είσαι πάντα υπερβολικά επικριτικός απέναντι στο ίδιο σου το έργο”, συνέχισε. “Αν δεν είσαι, και είσαι ικανοποιημένος με αυτό που κάνεις, αυτό θα ήταν θάνατος για μένα. Αν έβλεπα μια παράσταση του εαυτού μου και σκεφτόμουν: ‘Θεέ μου, είμαι φανταστικός σε αυτό’, αυτή θα ήταν μια θλιβερή μέρα”, πρόσθεσε.

Ο ηθοποιός έκλεισε λέγοντας: “Υπήρχε τέτοια μυστικότητα που περιβάλλει τα μυθιστορήματα, ήταν σαν κλειδωμένα. Και αν ήξερα από την αρχή, αν είχα διαβάσει τα πέντε βιβλία και είχα δει την εξέλιξη του χαρακτήρα, ίσως να τον είχα προσεγγίσει αλλιώς. Μπορεί να τον κοίταζα διαφορετικά και να τον είχα “ζωγραφίσει” με εναλλακτικό χρώμα. Έτσι, όταν ξεκίνησα τον Χάρι Πότερ, το μόνο που είχα ήταν το βιβλίο, ο “Φυλακισμένος του Αζκαμπάν”, και αυτή τη μοναδική αναπαράσταση αυτού του ανθρώπου. Ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη του Σίριους Μπλακ. Και αυτό εννοούσα με αυτό. Δεν είναι ότι βλέπω την ταινία και λέω ότι είναι μια απαίσια ταινία ή ότι είμαι απαίσιος, απλώς θα ήθελα να είχε γίνει υπό διαφορετικές συνθήκες. Αυτό εννοούσα, χωρίς να θέλω να γίνω αγενής προς οποιονδήποτε από τους ανθρώπους εκεί έξω που τους αρέσει αυτή η ταινία”.

Ο Όλντμαν υποδύεται τον Αμερικανό συγγραφέα Τζον Τσίβερ στην ταινία “Parthenope” του Πάολο Σορεντίνο, η οποία είναι ένα γράμμα αγάπης προς τη Νάπολη, την πατρίδα του σκηνοθέτη. H ταινία έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τρίτης και καταχειροκροτήθηκε εννέα λεπτά.

Με πληροφορίες από Variety


Διαβάστε επίσης: Οι σκύλοι κλέβουν την παράσταση στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών

Share.

Comments are closed.