Φρέντι Μέρκιουρι: Προς πώληση το πρώην αρχοντικό του frontman των Queen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το σπίτι του αείμνηστου frontman των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι, είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση για 30 εκατομμύρια λίρες (38 εκατ. δολάρια).

Το Garden Lodge, που βρίσκεται στο Κένσινγκτον του Λονδίνου, ήταν το μέρος όπου ο Μέρκιουρι έζησε και δημιούργησε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Ο διάσημος καλλιτέχνης, ο οποίος πέθανε το 1991 σε ηλικία 45 ετών από βρογχική πνευμονία, άφησε το εν λόγω ακίνητο στη φίλη και πρώην αρραβωνιαστικιά του, Μαίρη Όστιν.

“Αυτό το σπίτι ήταν το πιο ένδοξο κουτί αναμνήσεων, γιατί έχει τέτοια αγάπη και ζεστασιά σε κάθε δωμάτιο”, είπε ο Όστιν σε μια δήλωση Τύπου. “Ήταν απόλαυση να ζήσω και να έχω πολλές υπέροχες αναμνήσεις εδώ. Τώρα που είναι άδειο, θυμάμαι την πρώτη φορά που το είδαμε”, πρόσθεσε.

Η εντυπωσιακή κατοικία από τούβλα χτίστηκε το 1907 από τον αρχιτέκτονα Έρνεστ Μάρσαλ για ένα ζευγάρι καλλιτεχνών, και κάποτε ανήκε στον Πίτερ Γουίλσον, πρώην πρόεδρο του οίκου Sotheby’s. Σύμφωνα με την Knight Frank, μεσιτική εταιρεία που διαχειρίζεται την πώληση, ο Μέρκιουρι αγόρασε το ακίνητο το 1980, την πρώτη μέρα που το είδε, και αργότερα το ανακαίνισε.

“Από τότε που ο Φρέντι και εγώ περάσαμε από τη μυθική πράσινη πόρτα, βρήκαμε ένα μέρος γαλήνης, το σπίτι ενός αληθινού καλλιτέχνη, και τώρα είναι η ώρα να εμπιστευτούμε αυτή την αίσθηση γαλήνης σε ένα άλλο άτομο”, ανέφερε η Όστιν.

Σημειώνεται ότι η Όστιν κληρονόμησε την περιουσία του μετά τον θάνατό του το 1991 και από τότε ζει εδώ.


Διαβάστε επίσης: Φρέντι Μέρκιουρι: “Δεν θα γίνω ένας ροκ σταρ. Θα γίνω ένας θρύλος”

Share.

Comments are closed.