Φρέντι Μέρκιουρι: “Δεν θα γίνω ένας ροκ σταρ. Θα γίνω ένας θρύλος”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Δεν θα γίνω ένας ροκ σταρ. Θα γίνω ένας θρύλος” είχε πει κάποτε. Και έγινε. Παρόλο που τις τελευταίες του στιγμές είχε εκφράσει τον φόβο ότι ο κόσμος θα τον ξεχάσει.

Στις 24 Νοεμβρίου του 1991, ο Φρεντι Μέρκιουρι, ο εμβληματικός frontman τoυ συγκροτήματος Queen, φεύγει από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο, τραγούδια αναλλοίωτα στο χρόνο, αλλά και ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Το θρυλικό “The show must go on” που κυκλοφόρησε το 1991 ίσως ήταν ο τρόπος να αποχαιρετήσει τα εκατομμύρια θαυμαστών του. Ο χαρισματικός τραγουδιστής συνεχίζει να εμπνέει τους καλλιτέχνες και τους μουσικούς με την έντονη προσωπικότητα του πάνω στην σκηνή και το εκκεντρικό του στυλ. Με την ταινία “Bohemian Rhapsody”, με πρωταγωνιστή τον Ραμί Μάλεκ, ο οποίος και κέρδισε το Όσκαρ ‘Α Ανδρικού ρόλου, η καθημερινή ζωή του αστέρα δεν έχει ποτέ γίνει τόσο δημοφιλής.

Η ταινία παρακολουθεί την κατακόρυφη άνοδο του συγκροτήματος με τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό ήχο, την παρ′ ολίγον διάλυση τους, καθώς εκτροχιάζεται ο τρόπος ζωής του Μέρκιουρι, μέχρι τη θριαμβευτική επιστροφή τους την παραμονή του Live Aid, όταν ο Μέρκιουρι, αντιμέτωπος με μια θανατηφόρα ασθένεια, οδηγεί τη μπάντα σε μια από τις πλέον ιστορικές ζωντανές εμφανίσεις της ροκ μουσικής.

Ο θάνατός του κινητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη και άρχισε εκστρατεία ενημέρωσης με υποψιασμένους πλέον τους πολίτες, που μέχρι τότε έδειχναν αδιαφορία για τις συμβουλές των γιατρών.

Δείτε μερικές σπάνιες και οικείες φωτογραφίες του αγαπημένου Φρέντι:

Freddie Mercury during Hot Space Japan Tour in Japan, 25 Οκτωβρίου 1982

Freddie Mercury in Ibiza, 28 Μαίου 1987

Freddie Mercury on tour, 1977

Freddie Mercury in London, 1969

Freddie Mercury, 12 Απριλίου 1984

Freddie Mercury at a dance rehearsal in Covent Garden, 3 Οκτωβρίου 1979

Freddie Mercury holding a stuffed dog in a hotel, Tokyo, Απρίλιος 1979

Freddie Mercury in United Kingdom, Νοέμβριος 1974

Freddie Mercury at Fukuoka Airport, on the Hot Space Japan tour, 19 Οκτωβρίου 1982

Freddie Mercury at the Hankyu Nishinomiya Stadium after a show on the Hot Space Japan tour, Nishinomiya, Japan, 24 Οκτωβρίου 1982

Photos: © Getty Images / Ideal Image


Διαβάστε επίσης: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για το πιο δημοφιλές τραγούδι του 20ού αιώνα

Share.

Comments are closed.