Δείτε γιατί το μπιλιάρδο της Bugatti κοστίζει 250.000 ευρώ!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κανείς δεν μπορεί να παίξει ένα αξιοπρεπές παιχνίδι μπιλιάρδου σε ένα τραπέζι που δεν είναι επίπεδο. Αυτό ακριβώς σκέφτηκε η Bugatti όταν δημιούργησε αυτό το πολυτελές τραπέζι, στο οποίο μπορεί να παίξει κανείς μπιλιάρδο ακόμα και στην ανοικτή θάλασσα.

Το νέο μπιλιάρδο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την ισπανική εταιρεία, IXO, και διαθέτει ένα γυροσκοπικό σύστημα, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα τα πόδια του τραπεζιού όταν εντοπίζεται αλλαγή ισορροπίας. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο χρήσιμο θα ήταν αυτό σε ένα σκάφος που ταξιδεύει με αρκετά μποφόρ;

Photo Courtesy: Bugatti

Σύμφωνα με την Bugatti, οι προσαρμογές αυτές γίνονται σε μόλις πέντε χιλιοστά του δευτερολέπτου χωρίς κανένα θόρυβο ή δόνηση. Έτσι, εάν χάσετε ένα “χτύπημα”, προφανώς δεν θα μπορείτε να κατηγορήσετε τον καπετάνιο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το γυροσκόπιο είναι μια συσκευή η οποία μπορεί να διατηρεί σταθερό τον προσανατολισμό της μέσω της περιστροφής των μερών της και της αρχής της διατήρησης της στροφορμής. Εφευρέθηκε από τον Ζαν Μπερνάρ Λεόν Φουκώ το 1852, ο οποίος προσπάθησε με αυτή να αποδείξει την περιστροφή της Γης. Πρόκειται για μια διάταξη όμοια με εκείνη που φέρει η σχολική υδρόγειος σφαίρα.

Photo Courtesy: Bugatti

Μόνο 30 από αυτά τα τραπέζια μπιλιάρδου θα παραχθούν, καθένα από τα οποία θα διαθέτει ένα κομψό φινίρισμα από ανθρακονήματα, αλουμίνιο και τιτάνιο. Τα συρτάρια του τραπεζιού θα διαθέτουν βουρτσισμένο και ανοδιωμένο αλουμίνιο, και θα είναι διακοσμημένα με το λογότυπο της Bugatti, ενώ οι τρύπες για τις μπάλες θα είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι με πλούσια δερμάτινη επένδυση.

Photo Courtesy: Bugatti

Ανθρακονήματα χρησιμοποιήθηκαν και στην βάση τοποθέτησης των στεκών, η οποία ενσωματώνει μια οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 13 ιντσών για την παρακολούθηση του σκορ, και στο φωτιστικό οροφής LED. Το μπιλιάρδο συνοδεύεται με μία είδική βούρτσα καθαρισμού, δερμάτινη βαλίτσα και άλλα καλούδια.

Photo Courtesy: Bugatti

“Έιναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με εταιρείες που μοιράζονται το ίδιο όραμα με την Bugatti” δήλωσε ο Stephan Winkelmann, CEO της Bugatti, ενώ πρόσθεσε, “Μέσω των κοινών αξιών μας, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το τραπέζι μπιλιάρδου της Bugatti θα κατασκευαστεί με υλικά υψηλής ποιότητας και ότι η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του προϊόντος θα είναι προηγμένη.”

Η τιμολόγηση του μπιλιάρδου της Bugatti ξεκινά από 250.000 ευρώ και οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Δείτε μερικές επιπλέον φωτογραφίες παρακάτω:

Photo Courtesy: Bugatti

Photo Courtesy: Bugatti

Photo Courtesy: Bugatti


Διαβάστε επίσης: Ένα απίστευτο ρολόι με κινητήρα Bugatti και τιμή όσο ένα supercar!

Share.

Comments are closed.