Αν η Apple και η Tesla δημιουργούσαν μαζί ένα σπίτι, θα ήταν αυτό!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η πρώτη πλήρως αυτοσυντηρούμενη κατοικία είναι πλέον πραγματικότητα και μπορεί πολύ εύκολα να γίνει δική σου!

Το όραμα της εταιρείας Haus.me που εδρεύει στη Νεβάδα, ήταν να δημιουργήσει εντελώς αυτόνομους χώρους διαβίωσης και να παρέχει ελευθερία σε κάθε πελάτη. Τελικά το κατάφερε δημιουργώντας πολυτελείς προκατασκευασμένες “μικροσκοπικές” κατοικίες, των οποίων οι παραδόσεις ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2020.

“Πριν από τρία χρόνια, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι απίστευτο. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το πιο αυτόνομο σπίτι στον κόσμο, και τώρα πλέον είναι πραγματικότητα”, δήλωσε ο Max Gerbut, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Haus.me.

Η Haus.me προσφέρει τρία μοντέλα κατοικιών: Ένα “studio” 37 τετραγωνικών μέτρων που περιλαμβάνει κουζίνα και μπάνιο, μια λίγο μεγαλύτερη κατοικία 74 τετραγωνικών μέτρων με δύο υπνοδωμάτια, και τέλος μια κατοικία σχεδόν 149 τετραγωνικών μέτρων, η οποία διαθέτει τρία υπνοδωμάτια και δύο μπάνια.

“Είναι η πρώτη φορά που ένα κτίριο μπορεί να έχει εντελώς μηδενική εκπομπή άνθρακα”, δήλωσε ο Gerbut.

Σύμφωνα με το Haus.me, ο σχεδιασμός του σπιτιού είναι τέτοιος ώστε η ενέργεια που χρησιμοποιεί να είναι 20% λιγότερη από ένα τυπικό σπίτι. Αυτό γίνεται μέσω της χρήσης ενός συνδυασμού τεχνολογιών, όπως της ηλιακής ενέργειας, της παραγωγής πόσιμου νερού μεσω συμπύκνωσης του αέρα, της ισχυρής μόνωσης και του αυτόνομου συστήματος αποχέτευσης.

Το εσωτερικό των σπιτιών είναι πλήρως εξοπλισμένο, καθώς διαθέτει κάμερες παρακολούθησης, θερμοστάτες, τηλεοράσεις Apple και σύνδεση στο internet. Επίσης, κάθε κατοικία είναι πλήρως επιπλωμένη και διαθέτει ακόμα και ποτήρια κρασιού, οπότε όποιος επιλέξει μια από αυτές, το μόνο που θα χρειαστεί να πάρει μαζί του είναι τα ρούχα του.

Τέλος, οι πιθανοί αγοραστές μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι την διαμόρφωση της κατοικίας τους μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας, η οποία τους δίνει την δυνατότητα να επιλέξουν οποιοδήποτε χρώμα διακόσμησης και οποιεσδήποτε οικιακές συσκευές.

Τα σχόλια για τις εν λόγω κατοικίες ήταν διθυραμβικά, και μάλιστα στην ιστοσελία της εταιρείας υπάρχει ένα από αυτά, το οποίο λέει: “Ουάου, είναι σαν η Apple και η Tesla να δημιούργησαν ένα σπίτι.”

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς “ψηθήκαμε”!


Διαβάστε επίσης: Η ξύλινη εξοχική κατοικία δίπλα στην θάλασσα που πάντα ονειρευόσασταν!

Share.

Comments are closed.