Η ξύλινη εξοχική κατοικία δίπλα στην θάλασσα που πάντα ονειρευόσασταν!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά την αγορά ενός νησιού 20 στρεμμάτων στο Αρχιπέλαγος National Park της Φιλανδίας, οι σχεδιαστές Aleksi Hautamaki και Milla Selkimaki άρχισαν να εργάζονται για να δημιουργήσουν μια εξοχική ξύλινη κατοικία, η οποία ονομάζεται “Project O”.

Η κατοικία είναι τοποθετημένη σε μια εξαιρετικά γραφική θέση στην άκρη μιας βραχώδους πλαγιάς του νησιού και αποτελείται από δύο ξύλινες δομές στις οποίες στεγάζονται οι χώροι διαβίωσης, μια σάουνα και ένα εργαστήριο. Τα κτίρια παραπέμπουν στην παραδοσιακή φιλανδική αρχιτεκτονική με κεκλιμένες οροφές, βαθιές μαρκίζες, εκτεταμένες υδρορροές και κατακόρυφη ξυλεία. Το σχήμα τους είναι μακρόστενο, καθώς οι σχεδιαστές ήθελαν τεράστιες τζαμαρίες για να έχουν όσο καλύτερη θέα γίνεται.

Το όραμα τους ήταν να δημιουργήσουν μια όσο το δυνατόν μικρότερη κατοικία, χωρίς ωστόσο να θυσιάζεται η άνεση και η λειτουργικότητα. Και τα δύο κτίρια έχουν συνολική επιφάνεια 70 τετραγωνικά μέτρα, ωστόσο μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα 10 ενήλικες. Η κατοικία είναι εντελώς αυτόνομη, καθώς χρησιμοποιούνται ηλιακοί συλλέκτες και ένα σύστημα αποστράγγισης του θαλασσινού νερού. Το ζεστό νερό, καθώς και η θέρμανση για τα δάπεδα, προέρχονται από τη σόμπα που υπάρχει στην σάουνα.

Φυσικά δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα για την θέα, καθώς οι παρακάτω φωτογραφίες τα λένε όλα:


Διαβάστε επίσης: Μια απίστευτη ξύλινη κατοικία πάνω στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας!

Share.

Comments are closed.