8 μάρκες που στηρίζουν ενεργά τον “Μήνα Υπερηφάνειας”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που διεθνώς γιορτάζεται και τιμάται το δικαίωμα των ανθρώπων της LGBTQ+ κοινότητας να αγαπούν όποιον εκείνοι ορίζουν, χωρίς να υφίστανται οποιεσδήποτε διακρίσεις γι′ αυτή τους την επιλογή. Έτσι, σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου, διοργανώνονται πορείες αφιερωμένες ειδικά σε αυτό τον σκοπό.

Τις προηγούμενες χρονιές είχαμε δει πάρα πολλές εταιρείες να στολίζουν τα προϊόντα τους (από sneakers μέχρι οδοντόκρεμες) με τα χρώματα του ουράνιου τόξου θέλοντας να τιμήσουν τον μήνα του Gay Pride, ωστόσο, δεν είναι λίγα τα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας που έχουν αναφέρει πως ορισμένες από αυτές χρησιμοποιούν το Pride ως εργαλείο μάρκετινγκ και αποκομίζουν κέρδη από την κοινότητα χωρίς να δίνουν τίποτα πίσω.

Είναι ωστόσο μία χρωματική παλέτα ικανή να πείσει την LGBTQ κοινότητα — και όλους τους άλλους εν προκειμένω — να ανοίξουν το πορτοφόλι τους για να ψωνίσουν μετά από δύο χρόνια πανδημίας; Σύμφωνα με το YouGov, το ένα τέταρτο των Αμερικανών λέει ότι είναι πιο πιθανό να ψωνίσει από μάρκες φιλικές προς την LGBTQ και πάνω από το 80% είναι πιθανό να δοκιμάσει νέα προϊόντα από επωνυμίες που υποστηρίζουν ενεργά την LGBTQ κοινότητα σε αντίθεση με εκείνες που δεν το κάνουν. Αν λοιπόν σκέφτεστε να στηρίξετε μία επωνυμία, καλό θα είναι να κάνετε κάποια έρευνα, ώστε γνωρίζετε από πριν που θα πάνε τα χρήματα σας.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές επωνυμίες που έχουν δημιουργήσει συλλογές σε συνεργασία με LGBTQ ηθοποιούς και καλλιτέχνες, που προσφέρουν χρήματα σε φιλανθρωπικούς ή μέρος των εσόδων τους διατίθεται για την υποστήριξη ορισμένων σημαντικών και αξιόλογων σκοπών.

UGG

Η UGG συνεργάστηκε με τον ακτιβιστή Alok και μια ομάδα LGBTQ καλλιτεχνών για να υπενθυμίσει στους ανθρώπους τη σημασία της ψυχικής υγείας και της ευημερίας αυτόν τον Μήνα Υπερηφάνειας. Σε συνεργασία με το The Trevor Project, η UGG δωρίζει επίσης 125.000 δολάρια μέσω της καμπάνιας “Feel Heard” για να προωθήσει την αποστολή του οργανισμού να υποστηρίξει υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Η εταιρεία κυκλοφορεί επίσης μια περιορισμένης έκδοσης συλλογή υποδημάτων και ενδυμάτων για όλα τα φύλα σε χρώματα εμπνευσμένα από το Pride.

Coach

Η Coach δεν βάζει απλώς ένα ουράνιο τόξο σε μερικά πολυτελή πορτοφόλια. Η επωνυμία μόδας υποστηρίζει εδώ και καιρό την LGBTQ κοινότητα, κυκλοφορώντας ετήσιες συλλογές Pride, συνεργαζόμενη με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και δωρίζοντας χρήματα μέσω του Coach Foundation. Φέτος, η εκστρατεία “Go All Out For Pride” του Coach Foundation θα κάνει δωρεές στους μακροχρόνιους LGBTQ συνεργάτες της μάρκας, συμπεριλαμβανομένων των Hetrick-Martin Institute, Point Foundation και CenterLink.

Harry’s

Η δημοφιλής εταιρεία περιποίησης ανδρών, Harry’s, κυκλοφόρησε και φέτος το δημοφιλές σετ Pride Face & Body Shave. Το σετ περιορισμένης έκδοσης διατίθεται σε κουτί που φέτος σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Ohni Lisle. Όπως κάθε χρόνο, το Harry’s αναφέρει ότι το 100% των κερδών από την πώληση αυτού του σετ θα πάει στο The Trevor Project, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θα βοηθήσει περισσότερους από 80.000 νέους LGBTQ που βρίσκονται σε κρίση φέτος.

Nordstrom BP. x Wildfang

Σε συνεργασία με την queer μάρκα μόδας Wildfang, η Nordstrom δημιούργησε την “Be Proud by BP”, μια συλλογή ρούχων ουδέτερων ως προς το φύλο με στόχο να καταργήσει το φύλο και τα κοινωνικά πρότυπα στη μόδα. Η Nordstrom λέει ότι θα δωρίει το 10% από τις καθαρές πωλήσεις της συλλογής στη μη κερδοσκοπική Trans Lifeline. Θα παρέχουν επίσης επιχορηγήσεις σε τοπικούς οργανισμούς όπως το POCAAN, το οποίο αντιμετωπίζει τις ανισότητες σε περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Levi’s

H συλλογή Levi’s Pride γιορτάζει το φάσμα των ταυτοτήτων στην LGBTQ κοινότητα. Περιλαμβάνει μπλουζάκια, τζιν και αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται από οποιονδήποτε. Η Levi’s λέει ότι 100.000 δολάρια θα διατεθούν στο OutRight Action International, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εργάζεται για την υπεράσπιση και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των LGBTQ ατόμων σε όλο τον κόσμο.

Ralph Lauren

Η συλλογή Pride του Ralph Lauren είναι αναμφισβήτητα ουδέτερη ως προς το φύλο και περιλαμβάνει ρούχα, τσάντες, ακόμη και γυαλιά.

Ο οίκος δωρίζει το 25% των εσόδων από όλα τα είδη της συλλογής στο Stonewall Community Foundation, έναν οργανισμό που υποστηρίζει τα μέλη της LGBTQ κοινότητας που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους κινδύνους, όπως τα τρανς, τα gender nonconforming (μη συμμορφούμενα με το φύλο) και τα non-binary (μη-δυαδικά).

Επιπλέον, η καμπάνια Pride του Ralph Lauren φέτος θα περιλαμβάνει μια σειρά από συνεντεύξεις με διακεκριμένους ανθρώπους της κοινότητας, διερευνώντας την περίπλοκη ιστορία του Pride και πώς διασταυρώνεται (ή όχι) με το Αμερικανικό Όνειρο.

Fossil

Φέτος, η Fossil κυκλοφορεί μια περιορισμένης έκδοσης capsule συλλογή για τον εορτασμό του Μήνα Υπερηφάνειας, η οποία περιλαμβάνει ολοκαίνουργια ρολόγια, κοσμήματα και αξεσουάρ. Κατά τον μήνα Ιούνιο, το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις της συλλογής θα διατεθούν στο The Trevor Project.


Διαβάστε επίσης: Ένα πανέμορφο ρολόι από την IWC για καλό σκοπό

Share.

Comments are closed.