Ένα πανέμορφο ρολόι από την IWC για καλό σκοπό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με αφορμή τα διεθνή αθλητικά βραβεία Laureus για το 2022 στη Σεβίλλη της Ισπανίας, η IWC Schaffhausen παρουσιάζει το Portofino Chronograph 39 Edition ‘Laureus Sport for Good’ για να τονίσει τη στήριξη της στο παγκόσμιο έργο του ιδρύματος Laureus. H ειδική αυτή έκδοση είναι περιορισμένη σε 1000 τεμάχια και διαθέτει καντράν σε μπλε χρώμα χαρακτηριστικό των εκδόσεων Laureus. Η εγχάραξη στο πίσω μέρος της κάσας απεικονίζει το νικητήριο σχέδιο του διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργανώνει κάθε χρόνο η IWC στα πλαίσια των προγραμμάτων Laureus.

Το Portofino Chronograph 39 Edition ‘Laureus Sport for Good’ αποτελεί την 16η ειδική έκδοση που κατασκευάζει η IWC σε συνεργασία με το ίδρυμα Laureus Sport for Good. Το ίδρυμα λειτουργεί σε
περισσότερες από 50 χώρες και υποστηρίζει πάνω από 250 προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Τα προγράμματα χρησιμοποιούν τον αθλητισμό για να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών και εφήβων ενώ στοχεύουν στο να προάγουν την κοινωνική αλλαγή και να θέσουν τέλος στη βία και τις διακρίσεις.

Περιορισμένο σε 1000 τεμάχια, αυτό το ρολόι διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι διαμέτρου 39mm. Το καντράν σε μπλε χρώμα, χαρακτηριστικό των εκδόσεων Laureus, δημιουργεί αντίθεση με τους δείκτες και τις απλίκες από ρόδιο. Το ρολόι φορά μαύρο δερμάτινο λουράκι από δέρμα μόσχου.

Στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει εγχάραξη του νικητήριου σχεδίου από τον διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώνει κάθε χρόνο η IWC στα πλαίσια των προγραμμάτων Laureus. Η ζωγραφιά απεικονίζει χέρια ενωμένα ως ένδειξη ισότητας και δημιουργήθηκε από τον 15χρονο Jatin Malhan.

O Jatin είναι τερματοφύλακας στην ποδοσφαιρική ομάδα νέων Rurka Kalan της Ινδίας. Το πρόγραμμα στο οποίο έχει λάβει μέρος ενδυναμώνει και εμπνέει νέους προάγοντας το ομαδικό πνεύμα και την ισότητα των φύλων μέσα από τον αθλητισμό και την εκπαίδευση.

Τα διεθνή αθλητικά βραβεία Laureus αποτελούν τα πρώτα βραβεία παγκοσμίως που τιμούν τους μεγαλύτερους αθλητές και ομάδες όλων των αθλημάτων κάθε χρόνο. Oι υποψήφιοι εκλέγονται από επιτροπή
που αποτελείται από περισσότερους από 1300 εκπροσώπους από τον κόσμο των διεθνών αθλητικών μέσων ενημέρωσης.

Oι νικητές των βραβείων ψηφίζονται από την επιτροπή της Ακαδημίας Laureus που αποτελείται από 71 θρύλους του αθλητισμού οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο τους για τη στήριξη του οργανισμού.

Διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της IWC στην τιμή των 6.650 ευρώ.

LAUREUS SPORT FOR GOOD

Ο Nelson Mandela, ιδρυτικό μέλος του Laureus ενέπνευσε με τα λόγια του κατά τη διάρκεια των πρώτων βραβείων Laureus το 2000 λέγοντας: ‘Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο’. To Laureus Sport for Good χρησιμοποιεί τη δύναμη του αθλητισμού για να θέσει τέλος στη βία και τις διακρίσεις. Από το 2000, έχει προσεγγίσει και έχει βοηθήσει περισσότερα από έξι εκατομμύρια παιδιά και εφήβους. To Laureus Sport for Good στηρίζει σήμερα περισσότερα από 250 προγράμματα σε πάνω από 50 χώρες που χρησιμοποιούν τη δύναμη του αθλητισμού ως μέσο κοινωνικής αλλαγής.

Το έργο του Laureus Sport for Good στοχεύει σε έξι βασικά κοινωνικά θέματα τα οποία έχουν αναδείξει τα Ηνωμένα Έθνη και επηρεάζουν εφήβους σε όλη την
υφήλιο:
Υγεία: Ενίσχυση της ψυχικής υγείας και ενθάρρυνση για υγιή αλλαγή συμπεριφοράς
Εκπαίδευση: Ενισχυμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση
Ισότητα φύλων: Προώθηση της ισότητας, της γυναικείας ενδυνάμωσης και της ασφάλειας
Εργασία: Ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων
Κοινωνία συμπερίληψης: Δημιουργία κοινοτήτων οι οποίες αγκαλιάζουν τις εθνικές και φυσικές διαφορές καθώς και τις διαφορές κουλτούρας.
Κοινωνία ειρήνης: Επίλυση διαφορών και δημιουργία ειρηνικών και ασφαλών κοινοτήτων.


Διαβάστε επίσης: Δείτε την “στιβαρή” συλλογή ρολογιών του Ντουέιν Τζόνσον

Share.

Comments are closed.