Ο Έλον Μασκ θα έχει περίπου 1,38 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μέσα σε μόλις μία δεκαετία ο Έλον Μασκ κατάφερε να δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα sucess stories του πλανήτη, και φυσικά να ρίξει τον Τζέφ Μπέζος από το “βάθρο” του, κερδίζοντας την περίοπτη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Τον Ιούνιο του 2022 το Forbes κατέγραψε την καθαρή περιουσία του Μασκ σε πραγματικό χρόνο, η οποία ανέρχεται σε 215,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα ποσό που ξεπερνάει κάεθ φαντασία, σύμφωνα ωστόσο με μια νέα μελέτη από την Approve, η οποία συνέκρινε την ετήσια καθαρή αξία των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, ο άνθρωπος που έφερε της επανάσταση στις μετακινήσεις στη Γη και όχι μόνο, θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον πλανήτη μέχρι το 2024.

Αν και όλα αυτά είναι εικασίες, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η πορεία των επιχειρήσεων του παραμένει ανοδική, σε βαθμό που ούτε και ο ίδιος θα περίμενε. Η έκθεση του Approve αναφέρει: “Από το 2017, η ετήσια άνοδος των εσόδων του Μασκ είναι της τάξης του 129%, κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να τον βάλει στο κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων (σ.σ. δεν υπάρχει ακόμα) σε μόλις δύο χρόνια”. Αυτό σημαίνει ότι η καθαρή του αξία θα ανέρχεται σε 1,38 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024, με τον ίδιο να είναι σε ηλικία 52 ετών.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ποια από τα projects του συνεισφέρουν περισσότερο στο εισόδημα του, με την SpaceX να δημιουργεί τεράστια έσοδα χρεώνοντας κυβερνητικούς και εμπορικούς πελάτες που στέλνουν διάφορα αντικείμενα στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων δορυφόρων και προμηθειών ISS, αλλά και ανθρώπων.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι άλλοι μεγιστάνες της τεχνολογίας, όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τζεφ Μπέζος δεν είναι πολύ πίσω από τον Μασκ. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις του Μασκ τον έχουν τοποθετήσει στην πρώτη γραμμή για την κούρσα των τρισεκατομμυριούχων.

Όσον αφορά τον Μπέζος, υπολογίζεται να γίνει τρισεκατομμυριούχος το 2030, στα 65 του, ενώ ένα χρόνο αργότερα στο κλαμπ θα μπουν και οι δημιουργοί της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν.


Διαβάστε επίσης: Ο Έλον Μασκ “τρόλαρε” πρώην Βρετανό Βουλευτή με ένα ξεκαρδιστικό tweet

Share.

Comments are closed.