Μπορεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, αλλά δεν έχει κανένα σπίτι στην κατοχή του και δηλώνει πως κοιμάται στους καναπέδες φίλων του.

Ο λόγος για τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Tesla και Space X, Έλον Μασκ, ο οποίος αποκάλυψε πως είναι κάτα κάποιο τρόπο “άστεγος”, σε συνέντευξη που έδωσε στον Κρις Άντερσον, επικεφαλής των διοργανωτών των συνεδρίων TED . “Δεν έχω καν ένα μέρος να μείνω αυτή τη στιγμή, κυριολεκτικά μένω σε σπίτια φίλων”, είπε συγκεκριμένα ο Μασκ.

“Αν πρόκειται να ταξιδέψω στο Σαν Φρανσίσκο, το μέρος όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων μηχανικής της Tesla, βασικά μένω σε ένα από τα επιπλέον υπνοδωμάτια που έχουν τα σπίτια φίλων”, πρόσθεσε.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει εκτιμώμενη καθαρή αξία 251 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το Bloomberg, έκανε την αποκάλυψη απαντώντας στο σχόλιο του Άντερσον για τις οικονομικές ανισότητες και τις επικρίσεις για τους δισεκατομμυριούχους.

“Σίγουρα, θα ήταν πολύ προβληματικό αν ξόδευα δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε προσωπική κατανάλωση, αλλά αυτό δεν ισχύει”, είπε ο Μασκ στον Άντερσον, προσθέτοντας ότι δεν έχει γιοτ και πως δεν κάνει διακοπές, αν και είναι γνωστό ότι έχει προσωπικό τζετ.

“Η προσωπική μου κατανάλωση δεν είναι υψηλή. Θέλω να πω, η μοναδική εξαίρεση είναι το αεροπλάνο, όμως εάν δεν το χρησιμοποιώ, τότε έχω λιγότερες ώρες ελεύθερες για να δουλέψω”, εξήγησε. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι το ύψος της περιουσίας του είναι εξωφρενικό.

Οι φίλοι του δισεκατομμυριούχου έχουν σχολιάσει όλα αυτά τα χρόνια τις λιτές συνήθειες του, ενώ ο ίδιος πριν μερικά χρόνια είχε γράψει στο Twitter για την πρόθεσή του να πουλήσει όλα του τα υπάρχοντα και να μην έχει σπίτι. Τον Αύγουστο του 2021, το Business Insider είχε γράψει ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ζει σε ένα μικροσκοπικό προκάτ σπίτι 50.000 δολαρίων, το οποίο νοικιάζει από την SpaceX.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Vanity Fair, η πρώην σύντροφος του Μασκ, Γκράιμς, είπε ότι μερικές φορές ζούσε “κάτω από το όριο της φτώχειας”. Αρνήθηκε ακόμα και να αγοράσει ένα καινούργιο στρώμα, όταν αντιλήφθηκαν ότι η δική της πλευρά είχε μια τρύπα, είπε.

Το 2015, ο συνιδρυτής και τότε CEO της Google, Λάρρυ Πέιτζ, είχε πει ότι κάποιες φορές, όταν Μασκ επισκεπτόταν Σίλικον Βάλεϊ, του έστελνε email γράφοντας του: “Δεν ξέρω πού να μείνω απόψε. Μπορώ να έρθω;”

Με πληροφορίες από Business Insider


Διαβάστε επίσης: Ο Έλον Μασκ εξήγησε γιατί αποφάσισε να γίνει “άστεγος” δισεκατομμυριούχος