Μόργκαν Σπέρλοκ: Πέθανε ο δημιουργός του διάσημου ντοκιμαντέρ “Super Size Me”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Μόργκαν Σπέρλοκ, δημιουργός και βασικός ήρωας του υποψήφιου για Όσκαρ ντοκιμαντέρ “Super Size Me”, πέθανε την Πέμπτη στην Νέα Υόρκη λόγω επιπλοκών από καρκίνο. Ήταν 53 ετών.

“Ήταν μια θλιβερή μέρα, καθώς αποχαιρετήσαμε τον αδερφό μου Μόργκαν”, δήλωσε ο Κρεγκ Σπέρλοκ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον αδελφό του σε πολλά projects. “Ο Μόργκαν έδωσε τόσα πολλά μέσα από την τέχνη, τις ιδέες και τη γενναιοδωρία του. Σήμερα ο κόσμος έχει χάσει μια αληθινή δημιουργική ιδιοφυΐα και έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Είμαι τόσο περήφανος που δούλεψα μαζί του”.

Ο Σπέρλοκ έγινε γνωστός από το “Super Size Me”, ένα ντοκιμαντέρ που έκανε μεγάλη αίσθηση στην Αμερική. Σε αυτό διεξήγαγε ένα πείραμα που αφορούσε την κατανάλωση φαγητού μόνο από τα McDonald’s για 30 ημέρες. Οι κανόνες περιελάμβαναν επίσης την προϋπόθεση ότι ο Σπέρλοκ δεν μπορούσε να αρνηθεί την επιλογή “super-size” εάν του ζητηθεί κατά τη διάρκεια της συναλλαγής. Μέχρι το τέλος του πειράματος, ο Σπέρλοκ ισχυρίστηκε ότι πήρε 25 κιλά, ωστόσο υπέφερε από κατάθλιψη και ηπατική δυσλειτουργία.

Το “Super Size Me”, το οποίο κυκλοφόρησε το 2004, συγκέντρωσε  22 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και πυροδότησε μια συζήτηση για το πώς η βιομηχανία γρήγορου φαγητού ενθαρρύνει την κακή διατροφή στο ευρύ κοινό. Τα McDonald’s διέκοψαν την επιλογή “super-size” την περίοδο μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ.

Αν και το ντοκιμαντέρ εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτικό υλικό σε ορισμένες σχολικές τάξεις, έχει πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με την ακρίβειά του τα τελευταία χρόνια, με κάποιους να αναφέρουν ότι ο Σπέρλοκ αρνείται να κοινοποιήσει δημόσια το ημερολόγιο διατροφής του από τα γυρίσματα. Ο Σπέρλοκ αργότερα αποκάλυψε ότι πάλευε με την κατάχρηση αλκοόλ – ένας παράγοντας που ορισμένοι θεωρούν ότι είχε πιθανή επιρροή στη δυσλειτουργία του ήπατος.


Διαβάστε επίσης: Το ντοκιμαντέρ που μας μύησε στην σχέση εξάρτησης των Αμερικανών με την οπλοφορία

Share.

Comments are closed.