Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να απιστήσουν – Σύμφωνα με έρευνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η αντίληψη ότι “οι άντρες σκέφτονται μόνο το σεξ” υπάρχει εδώ και δεκαετίες, ωστόσο, υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται εξίσου για το σεξ και μάλιστα είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον σύντροφο τους.

Γενικά υπάρχει η πεποίθηση ότι οι άντρες σε σχέσεις είναι πιο πιθανό να απατήσουν τη σύντροφο τους, μία έρευνα ωστόσο που επικαλείται η New York Post υποδηλώνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ότι οι γυναίκες έχουν εξίσου έντονη λίμπιντο με τους άνδρες, αν όχι περισσότερη.

Η έρευνα έγινε από την Γουένσντεϊ Μάρτιν, συγγραφέα του Untrue, ενός βιβλίου που επικεντρώνεται στη γυναικεία απιστία. Η Μάρτιν, η οποία πήρε συνεντεύξεις από κοινωνιολόγους, ερευνητές του σεξ και ανθρωπολόγους για το βιβλίο της, είπε: “Η νέα έρευνα διορθώνει τις ψευδείς αντιλήψεις, δηλαδή ότι οι γυναίκες έχουν λιγότερη λίμπιντο, ότι οι γυναίκες είναι μονογαμικές από τη φύση τους και ότι είναι πιο εύκολο για αυτές να έχουν ένα σύντροφο όλη τους τη ζωή.”

“Στις γυναίκες δεν αρέσει το σεξ λιγότερο [από τους άνδρες], αλλά βαριούνται τη σεξουαλική μονοτονία”, πρόσθεσε.

Πράγματι, ενώ δεν δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να απατήσουν, οι λόγοι πίσω από τους αμαρτωλούς πειρασμούς τους διαφέρουν από αυτούς των ανδρών.

Η Μάρτιν πρόσθεσε ότι η αυθόρμητη σεξουαλική επιθυμία των ανδρών μπορεί πράγματι να είναι σε υψηλότερο επίπεδο – εξ ου και η στερεότυπη φράση “οι άντρες σκέφτονται μόνο για το σεξ” -, αλλά είπε επίσης ότι “οι γυναίκες έχουν το προβάδισμα στην ανταποκρινόμενη ή πυροδοτούμενη επιθυμία”.

Ποια είναι η διαφορά; Η Μάρτιν εξηγεί, “Αυθόρμητη επιθυμία είναι όταν ξαφνικά σκέφτεσαι ‘θα ήταν ωραίο να κάνω σεξ'”.

“Η ανταποκρινόμενη ή πυροδοτούμενη επιθυμία εμφανίζεται όταν κάτι σου ενεργοποιεί την ιδέα του να θέλεις να κάνεις σεξ – παρακολουθείς ή διαβάζεις κάτι, ή ο σύντροφος σου ξεκινά κάτι που υποδεικνύει σεξουαλική επαφή. Για αυτόν τον τύπο επιθυμίας, η λίμπιντο των γυναικών είναι εξίσου δυνατή με αυτή των ανδρών. Έχουμε εσωτερικεύσει την ιδέα ότι οι άντρες είναι το άπιστο φύλο και αυτό είναι αναληθές”, εξηγεί.

Η Αλίσια Γουόλκερ, επίκουρη καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, η οποία επίσης μελετά την απιστία, έχει εξετάσει τους κοινωνιολογικούς λόγους που τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορεί να απιστήσουν. Γράφοντας για το Psychology Today, η Γουόλκερ είπε ότι “τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξήχθησαν έδειξαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που απατούν αποτυγχάνουν να ‘πιαστούν’ και πως οι περισσότεροι σκοπεύουν να παραμείνουν παντρεμένοι.”

“Λοιπόν, αν οι άνθρωποι δεν απατούν για σαρκικούς λόγους, και δεν απατούν για να εκδικηθούν, τότε τι συμβαίνει;”

Για να το μάθει, η Αλίσια πήρε συνέντευξη από 46 άνδρες ηλικίας μεταξύ 27 και 70 ετών, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι είχαν χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα  της Ashley Madison για να βρουν έναν σύντροφο. Διαπίστωσε ότι, ενώ αυτοί οι άνδρες είχαν σεξουαλικές σχέσεις με άλλες γυναίκες, “αυτό που πραγματικά ήθελαν από αυτές τις σχέσεις, δεν είχε μεγάλη ανάμειξη με το σεξ”.

Η Αλίσια πρόσθεσε “νομίζουμε ότι οι άνδρες απατούν για το σεξ και οι γυναίκες για την αγάπη και την φροντίδα. Στην προηγούμενη έρευνα μου, η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών ανέφερε ότι η σεξουαλική ικανοποίηση ήταν κίνητρο που ανέπτυξαν παράνομες σχέσεις. Αντίθετα, οι άνδρες με τους οποίους μίλησα, ανέπτυξαν παράνομες σχέσεις επειδή έλειπε η συναισθηματική οικειότητα, η συναισθηματική σύνδεση και η συναισθηματική υποστήριξη από τον γάμο τους.”

Αυτό που αποδεικνύεται από αυτές τις έρευνες είναι ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να απατήσουν εάν το σεξ στη σχέση τους δεν είναι αρκετά καλό ή αν βαριούνται, ενώ οι άνδρες είναι πιο πιθανό να απατήσουν εάν είναι συναισθηματικά δυστυχισμένοι σε μια σχέση.

Αυτά τα ευρήματα, επομένως, εγείρουν το ερώτημα, γιατί η κοινωνία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θεωρούν γενικά τους άντρες αυτούς που είναι πιο πιθανό να απιστήσουν;


Διαβάστε επίσης: Δείτε τον λόγο που ένας άντρας μπορεί να διαχωρίσει το σεξ από την αγάπη

Share.

Comments are closed.