Μόνο τρεις απο αυτές τις vintage Maserati κατασκευάστηκαν ποτέ…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ένα συναρπαστικό ιστορικό, αυτή η εξαιρετική Maserati A6G / 2000 Spyder του 1952 έχει πρόσφατα ανακοινωθεί ως ένα απο τα πιο ανεκτίμητα αυτοκίνητα που πρόκειται να δημοπρατηθούν στο Bonham’s Scottsdale 2019.

Έτσι, αν σας αρέσουν τα ιταλικά σπορ αυτοκίνητα, τώρα είναι η ευκαιρία σας να πάρετε τα χέρια σας σε ένα αυτοκίνητο πιο σπάνιο και από την κινεζική αράχνη κλεψύδρα.

Η Spyder A6G / 2000 ήταν η πρώτη Maserati που σχεδίασε ποτέ ο Pietro Frua. Το μοντέλο αυτό είναι ένα από τα πρώτα τρία μοντέλα του Frua, τα οποία διακρίνονται από τις μεταγενέστερες ενσαρκώσεις τους, μέσω του εντυπωσιακού κεντρικού προβολέα που βρίσκεται στην σχάρα και το όμορφο αλεξήνεμο δύο κομματιών.

Το αυτοκίνητο που παρουσιάζεται εδώ, το οποίο δεν ήταν γνωστό από το εργοστάσιο από την τελευταία του εγγραφή τον Οκτώβριο του 1954 στη Ρώμη, ανακαλύφθηκε το 1997 στην Καλιφόρνια.

Μια ομάδα ολλανδών συλλεκτών γευμάτιζαν σε ένα εστιατόριο της Καλιφόρνια, συζητώντας για vintage ιταλικά αυτοκίνητα, όταν η σερβιτόρα τους, Dee-Dee, ανέφερε ότι κατείχε ένα vintage ιταλικό αυτοκίνητο – συγκεκριμένα μια Maserati A6G Frua Spyder, και όλοι στο τραπέζι έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Φτάνοντας στο μικρό γκαράζ ενός αυτοκινήτου, οι συλλέκτες προσπάθησαν να το αγοράσουν επιτόπου, αλλά ο χρόνος δεν τους επέτρεψε να φτάσουν σε μια συμφωνία. Αυτή η ιστορία δημοσιεύθηκε στην συνέχεια σε ένα τεύχος του Classic Sports Car το 1998 , συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας της Dee-Dee, η οποία δήλωνε ότι «επιθυμεί να πουλήσει την Maserati».

Το αυτοκίνητο ανήκε στον πατέρα της Dee-Dee, έναν οπαδό αγωνιστικών αυτοκινήτων, ο οποίος συμμετείχε σε SCCA και vintage αγώνες με το Frua Spyder του.

Έτσι, το 2000 το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη του και μεταφέρθηκε σε μια αξιόπιστη ομάδα τεχνιτών στη Modena της Ιταλίας, για μια αποκατάσταση χωρίς κόστος προκειμένου να επιστρέψει το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν πιο κοντά του αρχική του κατάσταση – υπό την επίβλεψη του Maserati historian, Dr. Adolfo Orsi.

Σιγά σιγά, και πέντε χρόνια αργότερα, το αυτοκίνητο μετενσαρκώθηκε – και η Spyder επέστρεψε για τα καλά…

Περισσότερες πληροφορίες για την 1952 Maserati A6G/2000 Spyder εδώ.

Share.

Comments are closed.