Μία σπάνια Ferrari 250 GT Tour de France Berlinetta αξίας 6 εκ. δολαρίων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μία απο τις 36 που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Μία σπάνια Ferrari 250 GT Tour de France Berlinetta πρόκειται να βρεθεί στην δημοπρασία του Pebble Beach της Καλιφόρνια αυτό τον Αύγουστο, μέσω του οίκου Gooding & Company. Με μόνο 78 παραδείγματα Ferrari 250 GT TdF Berlinettas να έχουν κατασκευαστεί, αυτή η συγκεκριμένη έκδοση με Αρ. Πλαισίου 0903 GT, είναι η τέταρτη από τις 36 single-louver Tour de France Berlinettas που χτίστηκαν.

Η θρυλική Ferrari παραδόθηκε καινούργια στον Σουηδό οδηγό αγώνων Sture Nottorp στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και στην συνέχεια πέρασε στον συμπατριώτη του και οδηγό αγώνων, Kjell Lundberg. Αφού παρέμεινε στην Σουηδία για αρκετές δεκαετίες, η TdF μεταφέρθηκε τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2012, το αυτοκίνητο έλαβε μία πλήρη αποκατάσταση, με ένα ανοιχτό γκρι δερμάτινο εσωτερικό για να ταιριάζει με τις γκρι και κόκκινες αποχρώσεις στο εξωτερικό, ενώ διαθέτει σπάνια χρονόμετρα Heuer, τοποθετημένα εμπνευσμένη από rally σε ένα εμπνευσμένο από rally ταμπλό.

Έχοντας κερδίσει ένα βραβείο Platinum στο Cavallino Classic το 2013, μια πρώτη θέση Blue Ribbon στο Amelia Island Concours d’Elegance το 2013 και ένα βραβείο “Premio d’Onore” στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este της Ιταλίας το 2013, αυτή η Ferrari είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης. Έτσι, δεν είναι καθόλου περίεργο ότι η εκτιμώμενη τιμή πώλησης είναι μεταξύ $ 5.500.000 – $ 6.000.000.

Share.

Comments are closed.