Μία πολύ σπάνια λιμουζίνα Mercedes-Benz 600 αξίας 2,1 εκατ. ευρώ!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Mercedes-Benz W100, περισσότερο γνωστή ως Mercedes-Benz 600, ήταν ένα τεράστιων διαστάσεων υπερπολυτελές αυτοκίνητο που παρήχθη από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz, από τον Αύγουστο του 1963 έως τον Ιούνιο του 1981, σε μόλις 2.677 αντίτυπα. Για σχεδόν 2 δεκαετίες ήταν ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα στην παγκόσμια αγορά και, με διαφορά, το ακριβότερο μοντέλο της Mercedes-Benz. Ο κυριότεροι ανταγωνιστές του, ήταν η Rolls-Royce Phantom VI, το Lincoln Continental στην ειδική εκδοχή μεγαλύτερου μήκους Lincoln Continental Lehmann-Peterson, η Cadillac Fleetwood 75 και το Chrysler Imperial Crown Ghia.

Κατά την παρουσίασή του, το “Grosser Mercedes” ή “Grand Mercedes”, δηλαδή “Μεγάλο Mercedes”, έγινε δεκτό με τεράστιο ενθουσιασμό και θαυμασμό από τον Τύπο και το κοινό. Θεωρήθηκε τότε ως το πιο σύγχρονο αυτοκίνητο του κόσμου και η τιμή του ήταν εξαιρετικά υψηλή.

Πρόσφατα, μια σπάνια Mercedes-Benz 600 Pullman W100 του 1975 (εκείνη την χρονιά παράχθηκαν μόνο 42 μοντέλα) έγινε διαθέσιμη μέσω της ολλανδικής Auto Leitner και κοστίζει 2.100.000 ευρώ.

Η πολυτελής 4-πορτη λιμουζίνα, διαθέτει μόλις 1.600 χιλιόμετρα στο καντράν της και έλαβε μια αρκετά επίπονη αποκατάσταση από την Mercedes-Benz Classic και την ίδια την Daimler AG, η οποία κράτησε περίπου επτά χρόνια και κόστισε περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ μέχρι να ολοκληρωθεί.

Ο αρχικός κινητήρας V8 των 6,3 λίτρων και το 4-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο κατασκευάστηκαν από την αρχή, δίνοντας μια νέα πνοή στο vintage όχημα. Αν και το εξωτερικό του αυτοκινήτου διατηρεί τις ίδιες κομψές λεπτομέρειες που είχε όταν πρωτοκυκλοφόρησε, το εσωτερικό του αναβαθμίστηκε και περιλαμβάνει πτυσσόμενο τραπέζι, τηλεόραση LCD, Bluetooth ηχοσύστημα και πολλά άλλα.

Το αυτοκίνητο συνοδεύεται από τα πρωτότυπα κλειδιά και όλα τα έγγραφα τεκμηρίωσης.

Autoleitner

Autoleitner

Autoleitner

Autoleitner

Διαβάστε επίσης: Μια από τις πιο σπάνιες Mustang ήταν παρατημένη σε ένα γκαράζ για 40 χρόνια!

Share.

Comments are closed.