Μια μοτοσικλέτα που θα μπορούσε να ανήκει στον Μπάτμαν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Curtiss Motorcycles, γνωστή στο παρελθόν ως Confederate, επαναδιαμορφώθηκε ως εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών καταργώντας τους v-twin κινητήρες σε μοτοσικλέτες όπως η Warhawk για χάρη των δικών τους ηλεκτρικών κινητήρων και μπαταριών. Έτσι πέρυσι μας άφησε να ρίξουμε μια ματιά στην πρώτη ηλεκτρική “E-Twin” μοτοσικλέτα στον κόσμο.

Τελικά αποδείχτηκε ότι η φουτουριστική Curtiss Zeus είναι ακόμα πιο ισχυρη απ’ ό, τι η εταιρία είχε αρχικά υποσχεθεί (170 ίππους). Χτισμένη σε ένα κομψό πλαίσιο από αλουμίνιο, η Zeus θα ταξιδέψει σε στερεούς τροχούς από ανθρακονήματα, με ισχύ 190 ίππων και με εύρος διαδρομής τα 280 μίλια.

Η αύξηση της ισχύος μεταφράζεται σε επιτάχυνση: το e-bike μπορεί να φτάσει τα 62 mph σε μόλις 2,1 δευτερόλεπτα. Είναι μόνο 0,2 του δευτερολέπτου πιο αργό από το Tesla Roadster, το οποίο πρόκειται να γίνει το ταχύτερο EV στον κόσμο κατα το λανσάρισμα του.

Τολμάμε να πούμε ότι το Deus φαίνεται ακόμα πιο cool απ’ ότι στις πρώτες ερμηνείες. Το e-bike θα προσφέρεται ως bobber με μαύρο φινίρισμα ή ως ασπρόμαυρο cafe racer. Και τα δύο διαθέτουν καλαίσθητες καμπύλες, γυαλιστερό φινίρισμα και στερεούς τροχούς από ανθρακονήματα, και μοιάζουν σαν να έχουν βγει απο την Batcave, ειδικά η μαύρη έκδοση.

Η Curtiss Zeus αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020 με μια τιμή λιανικής πώλησης τα $ 60.000. Μπορείτε να κάνετε online κράτηση απο τώρα δίνοντας μια προκαταβολή ύψους $ 6.000.

Share.

Comments are closed.