Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες Aston Martin DB4GT στον κόσμο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία του DB4 από την πρώτη κυκλοφορία του το 1958 από την Aston Martin, σε συνεργασία με τον David Brown, παρουσιάστηκε στο κοινό μια παραλλαγή προσανατολισμένη στον ανταγωνισμό κατά τη διάρκεια του Earl’s Court – London Motorshow τον Σεπτέμβριο του 1959, – με βάση το πρωτότυπο DB199 / 1.

Η Aston Martin DB4GT ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα racers της εταιρείας και έθεσε για δεκαετίες τον πήχη για τα grand touring αυτοκίνητα που βγήκαν από το εργοστάσιο μέχρι σήμερα. Αυτή η DB4GT του 1960 έχει όλα τα αγωνιστικά κριτήρια που θα μπορούσε κανείς να ζητήσει. Αρχικά πωλήθηκε στον φωτογράφων αγώνων αυτοκινήτων Guy Griffiths, σε Deep Carriage Green χρώμα με μπεζ εσωτερικό. Τρία χρόνια αργότερα, το DB4GT αποκτήθηκε απο τον Mike Knights, όπου και ξεκίνησε η αγωνιστική καριέρα του, συμμετέχοντας σε μια πληθώρα εκδηλώσεων και αποκτώντας ζημιές αρκετές φορές, όπου σε κάθε περιστατικό η επισκευή του έγινε από το εργοστάσιο.

Προχωρόντας προς τα εμπρός μέχρι το 2004, ο τότε ιδιοκτήτης της Peter Thorton δημιούργησε την Aston Engineering Ltd για να κατασκευάσει έναν αγωνιστικό κινητήρα 4,2 λίτρων ο οποίος απέδιδε 370 ίππους. Το αυτοκίνητο έτρεξε σε πολλούς vintage αγώνες, λαμβάνοντας μια διαρκή πρόσκληση στο Goodwood Festival of Speed. Ως μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και ανταγωνιστικές DB4GT στον κόσμο, αυτό είναι ένα κλασικό αυτοκίνητο που πρέπει να είναι παρκαρισμένο σε μια συλλογή.


Περισσότερες πληροφορίες στο auxietreschmidt.com

Share.

Comments are closed.