Μία από τις καλύτερα φυλαγμένες μυστικές συλλογές αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μία σπάνια συλλογή 230 αυτοκινήτων που συγκεντρώθηκαν μέσα σε τέσσερις δεκαετίες από τον Ολλανδό συλλέκτη Αντ Πάλμεν, πρόκειται να πουληθεί μέσω μέσω μιας μεγάλης διαδικτυακής δημοπρασίας που θα ξεκινήσει στις 19 Μάϊου και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουνίου. Την δημοπρασία έχει αναλάβει η Gallery Aaldering σε συνεργασία με την Classic Car Auctions.

Ο Πάλμεν εργάστηκε ως έμπορος αυτοκινήτων στην Ολλανδία στα μέσα της δεκαετίας του 1960 προτού τελικά ξεκινήσει τη δική του συλλογή με μια κίτρινη Lancia B20. Αποθήκευσε τον ολοένα διευρυνόμενο “θησαυρό” του σε τρεις ξεχωριστές τοποθεσίες —δύο αποθήκες και μια εκκλησία— μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των περίεργων.

“Βρισκόμαστε σε αυτή την τοποθεσία για περίπου δεκαπέντε χρόνια και ρωτούσαμε τακτικά τον ιδιοκτήτη αν μπορούσαμε να ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό, αλλά δεν το καταφέραμε ποτέ”, είπε ένας γείτονας στους ανθρώπους που έχουν αναλάβει την δημοπρασία.

Πρόκειται για μία από τις καλύτερα φυλαγμένες μυστικές συλλογές αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η οποία θα δημοπρατηθεί λόγω ασθένειας του Πάλμεν -διαγνώστηκε με άνοια στα τέλη του περασμένου έτους. Η συλλογή περιλαμβάνει περιζήτητα κλασικά αυτοκίνητα από την Ιταλία (Alfa Romeo, Lancia, Maserati και Ferrari), τη Γαλλία (Facel Vega), τη Γερμανία (BMW, Mercedes-Benz και NSU), το Ηνωμένο Βασίλειο (Jaguar, Aston Martin και Rolls-Royce) και την Αμερική (Chevrolet, Cadillac και Ford). Προσφέρονται επίσης μοντέλα από πως ιδιαίτερες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως Tatra, Monica, Moretti, Matra, Alvis, Imperia και Villard.

Τα highlights της συλλογής είναι μία Lancia Aurelia Spider, μία Alfa Romeo 2600 SZ και μία Mercedes-Benz 300S Roadster. Αν και δεν έχει δοθεί καμία εκτίμηση, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ολόκληρη η συλλογή κοστίζει αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

“Είναι απίθανο κάποιος να δει ξανά μια συλλογή αυτού του διαμετρήματος στη διάρκεια της ζωής του”, δήλωσαν οι Nico και Nick Aaldering της Gallery Aaldering σε μια δήλωση.


Διαβάστε επίσης: Τα 4 vintage αυτοκίνητα που “έκλεψαν” την καρδιά μας

Share.

Comments are closed.