Η Porsche γιορτάζει τα 50 χρόνια της 917

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Porsche παρουσίασε την αγωνιστική 917 για πρώτη φορά πριν από 50 χρόνια στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Θέλοντας να γιορτάσει τη επέτειο αυτή παρουσίασε ένα απίστευτο πρωτότυπο αυτοκίνητο το οποίο πρόκειται να εμφανιστεί στο Μουσείο της Porsche από τις 14 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Οι λεπτομέρειες είναι λιγοστές, αλλά το αυτοκίνητο είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μιας μικρής ομάδας μηχανικών και σχεδιαστών, το οποίο σχεδιάστηκε ως φόρος τιμής στην πρώτη 917 που κέρδισε τον αγώνα Le Mans το 1970.

Ο αριθμός 23 εμφανίζεται με υπερηφάνεια στο πρωτότυπο, ο οποίος εμφανιζόταν και στην 917 που κέρδισε το Le Mans. Το αυτοκίνητο είναι επίσης διακοσμημένο με το κόκκινο χρώμα και τις λευκές λωρίδες από το αυτοκίνητο του 1970.

Εκτός όμως απο το πρωτότυπο αυτοκίνητο, η Porsche έχει αποκαταστήσει την πρώτη 917 με αριθμό σασί 001 που έκανε την αρχική της κατάσταση το 1969 και θα εμφανιστεί στο Μουσείο της Porsche, κοντά σε άλλες εννέα 917. Για την αποκατάσταση αυτής της 917 οι μηχανικοί της Porsche εργάστηκαν για πάνω από ένα χρόνο. Η Porsche αναφέρει ότι προτεραιότητα τους ήταν η εξοικονόμηση και η επαναχρησιμοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων τμημάτων του αρχικού αυτοκινήτου. Μέσω ειδικής ανάλυσης, διαπιστώθηκε ποια από τα μέρη του αυτοκινήτου ήταν εργοστασιακά, με το εμπρός μέρος του αμαξώματος και το πίσω μέρος του αλουμινένιου space frame να κατασκευάζονται από την αρχή.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ένα λευκό σώμα και ένα πράσινο μπροστινό τμήμα, ακριβώς όπως ήταν η πρώτη 917 που παρουσιάστηκε στην Γενεύη.

Η έκθεση “Colours of Speed – 50 Years of the 917” θα είναι ανοικτή από τις 14 Μαΐου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 και θα περιλαμβάνει 14 εκθέματα, 10 από τα οποία θα είναι διάφορες εκδόσεις της 917.

Share.

Comments are closed.