Η πανέμορφη Rolls-Royce του Μάικλ Κέιν μπορεί τώρα να γίνει δική σου!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μία Rolls-Royce Silver Shadow Two-Door Drophead Coupé του 1968 που κάποτε ανήκε στον εμβληματικό ηθοποιό, Μάικλ Κέιν, πρόκειται να δημοπρατηθεί από την H&H Classics τον επόμενο μήνα στην Βρετανία, σύμφωνα με το Hagerty.

Το κομψό κάμπριο αυτοκίνητο που κάποτε έκανε πρωτοσέλιδα και άνηκε σε έναν από τους πιο αξιοσέβαστους ηθοποιούς του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, έχει αναπαλαιωθεί και θα ήταν μια υπέροχη προσθήκη στο γκαράζ κάθε συλλέκτη.

H&H Classics

Η ιστορία του Κέιν με το Silver Shadow -που τυχαίνει να ήταν και το πρώτο του αυτοκίνητο- είναι αρκετά περίεργη. Οι φήμες λένε ότι ο ηθοποιός αγόρασε το αυτοκίνητο ολοκαίνουργιο ενώ έκανε δουλειές στο Λονδίνο μια μέρα (η λίστα με τα ψώνια του υποτίθεται ότι έγραφε “γάλα, ψωμί, εφημερίδα, τσιγάρα, Rolls-Royce”). Η καριέρα του σταρ βρισκόταν σε άνοδο εκείνη την εποχή, οπότε δεν είναι περίεργο που ήθελε να αποκτήσει ένα τόσο “λαμπερό” αυτοκίνητο”. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν είχε δίπλωμα, οπότε αναγκάστηκε να προσλάβει έναν σοφέρ να το οδηγεί και να τον ακολουθεί στην πόλη.

Το αυτοκίνητο εμφανίστηκε και στη μικρού μήκους ταινία του 1969, “Candid Caine: A Self-Portrait of Michael Caine”, στην οποία το αυτοκίνητο, οδηγούμενο από έναν σοφέρ, ακολουθεί τον ηθοποιό κατά την διάρκεια που κάνει μία βόλτα στην βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Κέιν λάτρευε αυτό το αυτοκίνητο, ωστόσο δεν το κράτησε και πολύ. Το πούλησε στον Τζακ Λιτς, τον ιδιοκτήτη του διάσημου εστιατορίου Gasworks, στο οποίο σύχναζαν μέλη της βασιλικής οικογένειας, διασημότητες, ακόμη και μαφιόζοι, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

H&H Classics

Το αυτοκίνητο έμεινε στην κατοχή του Λιτς μέχρι τον θάνατο του το 2013, και πέρασε την επόμενη δεκαετία κυρίως αποθηκευμένο, αν και υποβλήθηκε σε ενδελεχή αποκατάσταση που περιλάμβανε επισκευή και βαφή του κινητήρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι προσφορές για το Silver Shadow θα ξεκινήσουν στις 15 Μαρτίου, στο Imperial War Museum στο Cambridgeshire. Η τιμή εκτίμησης για το πανέμορφο αυτοκίνητο είναι 100.000 έως και 150.000 λίρες, ένα ποσό που δεν είναι τόσο μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ηθοποιός πλήρωσε 80.000 λίρες για να το αποκτήσει.


Διαβάστε επίσης: Τιμή ρεκόρ για το χρυσό Rolex του θρυλικού ηθοποιού Μάικλ Κέιν

Share.

Comments are closed.