Η ιστορική Κάντιλακ του Αλ Καπόνε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολύ πριν οι πολιτικοί, οι μεγιστάνες του επιχειρηματικού κόσμου και οι διασημότητες αποκτήσουν ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο, το οποίο πλέον αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση μεταξύ των πλούσιων, υπήρχε η Κάντιλακ του 1928 του Αλ Καπόνε.

Ο διαβόητος γκάνγκστερ, ο οποίος δέσποζε στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος από το 1925 έως το 1931, τρομοκρατώντας το Σικάγο κατά τη δεκαετία της Ποτοαπαγόρευσης με τρόπους που δεν είχαν ξαναδεί οι ΗΠΑ, φυσικά χρειαζόταν ένα αυτοκίνητο για να ξεφεύγει σε περίπτωση που τα πράγματα αγρίευαν.

Πρόκειται για το μοντέλο 341-A της Κάντιλακ, το οποίο πωλείται για 1 εκατομμύριο δολάρια και διαθέτει όλα τα σχετικά έγγραφα που τεκμηριώνουν ότι βρισκόταν στην κατοχή του “Σημαδεμένου”. Το αυτοκίνητο τροποιήθηκε από τον πατέρα του Richard “Cappy” Capstran, ο οποίος έκανε αυτή την δουλειά για πρώτη φορά, και διαθέτει χαλύβδινες πλάκες που έχουν περιβληθεί με αμίαντο και θωρακισμένο τζάμι, που απαιτούσε νέους μηχανισμούς στήριξης για να ανεβοκατεβαίνει.

Πιθανώς είναι το πιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο στην αγορά, καθώς χρησιμοποιήθηκε και για τις μεταφορές του 32ου Προέδρου των ΗΠΑ Φραγκλίνου Ρούζβελτ, ενώ είναι ένα από τα πρώτα θωρακισμένα μοντέλα στην ιστορία.


Διαβάστε επίσης: 10 ταινίες που βασίστηκαν στην ζωή αληθινών γκάνγκστερ

Share.

Comments are closed.