Η Husqvarna 250 Cross του Steve McQueen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι αγώνες Motorcross ήρθαν στις ΗΠΑ το 1966 όταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Motocross στα 250cc, Torsten Hallman πέταξε από τη Σουηδία και κυριάρχησε με τη Husqvarna 250 Cross του. Βλέποντας πόσο εύκολα κέρδισε ο Hallman, ο οδηγός Malcolm Smith αντάλλαξε την Greeves για την Husqvarna, εμφανιζόμενος με την μοτοσικλέτα στο On Any Sunday και βοηθώντας στη διάδοση του motocross στην Αμερική.

Ο Smith μοιράστηκε την οθόνη με τον ηθοποιό Steve McQueen, τον ηθοποιό που έκανε τα μεγαλύτερα Hollywood box-office εκείνη την εποχή, αλλά και έναν ολοκληρωμένο off-roader, αρκετά καλό για να τερματίσει στην 10η θέση στο Grand Prix του Elsinore. Ο McQueen χρηματοδότησε την ταινία On Any Sunday μέσω της εταιρείας του Solar Productions, απλώς και μόνο επειδή ήθελε να απεικονιστούν με ακρίβεια οι μοτοσικλετιστές.

Ο McQueen αγόρασε ένα καινούργιο 250 Cross το 1971 και τα πρωτότυπα έγγραφα πώλησης περιλαμβάνονται με την μοτοσικλέτα. Το 250 Cross του McQueen έχει αλλάξει πολλές φορές χέρια μέσα στα χρόνια και έχει πρόσφατα αποκατασταθεί. Η μοτοσικλέτα είναι έτοιμη να βγει στους δρόμους και να οδηγηθεί για αρκετά ακόμα χρόνια – που είναι αυτό ακριβώς που θα ήθελε και ο αρχικός ιδιοκτήτης της.

Περισσότερες πληροφορίες για την δημοπρασία εδώ.

Share.

Comments are closed.