Η Ferrari που έκανε τα κεφάλια να γυρίζουν στην Καλιφόρνια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ιδιαίτερα δημοφιλής στους αγώνες αυτοκινήτων της Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, αυτή η Ferrari 500 Mondial Spider του 1954, είναι ένα από τα σπάνια αστέρια στην επερχόμενη δημοπρασία Villa Erba στην Ιταλία μέσω του οίκου RM Sotheby’s.

Η συγκεκριμένη Ferrari ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 1954, και είναι μια από τις 13 Pininfarina Spiders που κατασκευάστηκαν στο Μαρανέλο με αυτό το μοναδικό αμάξωμα. Φτάνοντας στην Νότια Καλιφόρνια από το Σικάγο μετά τον πόλεμο, παραδόθηκε καινούργια στον επιχειρηματία Tony Parravano, ο οποίος την πρόσθεσε στην συλλογή του από Maserati και Ferrari.

Από τότε είχε μόνο λίγους ιδιοκτήτες, ενώ πρόσφατα έλαβε μια αισθητική αποκατάσταση από την Ferrari Classiche – συμπεριλαμβανομένου ενός νέου εσωτερικού χώρου. Ο αρχικός κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και το αμάξωμα παρέμειναν άθικτα. Μετά την αποκατάσταση, το αυτοκίνητο έλαβε την πιστοποίηση Ferrari Classiche, που σημαίνει ότι η ιταλική μάρκα το έχει αναγνωρίσει επίσημα ως ένα από τα κλασικά της.

Με εκτιμώμενη αξία €4.250.000 – €4.750.000, η απόκτηση αυτού του αυτοκινήτου θα ήταν μια θαυμάσια προσθήκη σε οποιαδήποτε συλλογή Ferrari της εποχής Enzo.

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.