Η ευκαιρία σας να αποκτήσετε τις μοτοσικλέτες του McQueen και Newman

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εδώ στο Perpetual, όταν αναφέρονται στην ίδια πρόταση οι λέξεις “μοτοσικλέτα”, “δημοπρασία” και “Paul Newman”, να είστε σίγουροι ότι τα αυτιά μας τσιμπάνε αμέσως και ευχόμαστε οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί να ήταν αρκετά φουσκωμένοι.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή τους για τη μοτοσικλέτα Husqvarna του Steve McQueen από την ταινία On Any Sunday, ο οίκος Bonhams θα δημοπρατήσει μια παρτίδα μοτοσικλετών που έχουν οδηγηθεί ή ανήκαν σε μερικούς αγαπημένους μας θρυλικούς gentlemen – συμπεριλαμβανομένων των Paul Newman, Peter Fonda και Dennis Hopper.

Έτσι, αν ψάχνετε στην αγορά για ένα κομμάτι με κινηματογραφική ιστορία που θα αποτελεί και μια μοναδική επένδυση , ρίξτε μια ματιά στις μοτοσικλέτες που πρόκειται να δημοπρατηθούν στο The Barber Museum αυτό το Σάββατο…

Paul Newman’s 1967 CZ 250

Η CZ 250 του 1967 – την οποία σας είχαμε παρουσιάσει εδώ πριν καιρό – είναι μια σπάνια τσεχική μοτοσικλέτα που λατρεύτηκε για την ικανότητά της εκτός δρόμου, όπως και η “Husky”, και την οδήγησε ο Paul Newman στο φιλμ Sometimes a Great Notion το 1971.Οι μοτοσικλέτες CZ κέρδισαν έξι παγκόσμια πρωταθλήματα μοτοσικλέτας Grand Prix από το 1964 έως το 1969.

  • Paul Newman’s 1967 CZ 250  Buy Now
The 1968 Bultaco Pursang 250 – ridden by Pete Fonda

Ο χαρακτήρας Wyatt του Peter Fonda οδήγησε μια Bultaco Pursang 250 του 1968- μια δημοφιλή dirt μοτοσικλέτα απο την Ισπανία – στην πρώτη σκηνή του φιλμ Easy Rider, ενώ ο Billy του Dennis Hopper οδήγησε ένα CZ motocross. Στην συνέχεια και οι δυο τους οδήγούσαν τις θρυλικές choppers.

Steve McQueen’s 1970 Husqvarna 400 Cross

Ο King of Cool είχε πολλές στιγμές κατα το πέρασμα του απο το Χόλιγουντ. Πολλές απο αυτές συμπεριλάμβαναν διάσημες μοτοσικλέτες και συγκεκριμένα τη Husqvarna “Husky” 400 Cross του 1970, που οδήγησε ο Steve McQueen στο set της ταινίας “On Any Sunday”. Η μοτοσικλέτα θα δοθεί με όλα τα έγγραφα που τεκμηρίωνουν την ιστορικότητα της, συμπεριλαμβανομένης της κάρτας ιδιοκτησίας από το California Department of Motor Vehicles με ονομασία Solar Productions (εταιρεία παραγωγής McQueen), ως ιδιοκτήτη της.

  • Steve McQueen’s 1970 Husqvarna 400 Cross Buy Here

Dennis Hopper’s 1970 Husqvarna 250 Cross

Μία από τις πιο επιθυμητές μοτοσικλέτες στον κόσμο, αυτή η dirt bike έχει ήδη λάβει σοβαρές αποκατάστασεις μέχρι να φτάσει στον ιδιοκτήτη των Husky Restorations, με τον Dennis Hopper να είναι ο μόνος γνωστός ιδιοκτήτης.

  • Dennis Hopper’s 1970 Husqvarna 250 Cross Buy Here

Steve McQueen’s 953 Vincent Comet Series C

Μια επιλογή από μοτοσικλέτες που άνηκαν κάποτε στον Steve McQueen θα δημοπρατηθούν, συμπεριλαμβανομένης αυτής της περιζήτητης Vincent Comet Series C του 1953 από την Αγγλία. Δύο χρόνια μετά την αγορά της, ο McQueen την έθεσε προς πώληση, όπου εντοπίστηκε από τον κ. Earl Chalfant, πρόεδρο του Antique Motorcycle Club της Αμερικής τη δεκαετία του 1960. Αντί να αγοράσει την Comet ωστόσο, διαπραγματεύτηκε με τον McQueen δίνοντας του για αντάλλαγμα μια Indian Chief του 1939.

  • Steve McQueen’s 953 Vincent Comet Series C Buy Here
The oldest original Vincent Black Lighting

Δεν είναι μοτοσικλέτα διασημοτήρων ωστόσο ο οίκος Bonhams θα προσφέρει ένα απίστευτο παράδειγμα του “Άγιου Δισκοπότηρου” των βρετανικών μοτοσικλετών, την Vincent Black Lightning του 1949, που υπολογίζεται κάπου μεταξύ 400.000-500.000 δολαρίων. Δεν μπορεί να νικήσει το πρόσφατο ρεκόρ του μοντέλου του 1951, που έφτασε τα $929.000 στο Λας Βέγκας, αλλά είναι μια επιθυμητή μοτοσυκλέτα και μια από τις 19 Vincent Black Lighting που έχει αναφερθεί ότι υπάρχουν.

  • The oldest original Vincent Black Lighting Buy Here
Steve McQueen’s 1939 Nimbus Model C Luxus

Ακόμα μια μοτοσικλέτα απο το αρχείο του McQueen, αυτή είναι μια ασυνήθιστη και ελκυστική δανέζικη Nimbus Model C Luxus του 1939, με πλήρες sidecar. Δεν εμφανίστηκε σε καμία από τις ταινίες του McQueen, αλλά από τις δώδεκα χιλιάδες μονάδες που παράχθηκαν, αναφέρεται ότι είναι ένα από τα 200 μοντέλα Nimbus που έφτασαν ποτέ στις ΗΠΑ από την Ευρώπη.

  • Steve McQueen’s 1939 Nimbus Model C Luxus Buy Here
The iconic 1928 Windhoff Four

Υπάρχει επίσης η ευκαιρία να επενδύσετε στη μοτοσικλέτα που δήλωσε το περιοδικό Tragatch ότι είναι “η πιο μοναδική, προοδευτική και όμορφη μοτοσικλέτα που έγινε ποτέ”: η Windhoff Four του 1928.

  • The iconic 1928 Windhoff Four Buy Here

Share.

Comments are closed.