Η απίστευτη vintage Ferrari Daytona του σερ Έλτον Τζον

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το 1973, ο σερ Έλτον Τζον αγόρασε αυτή την υπέροχη Ferrari Daytona του 1972 με τα κέρδη από το κλασικό του άλμπουμ “Goodbye Yellow Brick Road”, το οποίο περιείχε διαχρονικές επιτυχίες όπως το “Candle in the Wind” και το “Saturday’s Alright for Fighting”.

Η μοναδική αυτή Ferrari 365 GTB/4 Daytona, η οποία πρόκειται να δημοπρατηθεί μέσω του οίκου Silverstone, παραδόθηκε καινούργια στις 3 Αυγούστου του 1972 μέσω της Maranello Concessionaires Ltd, επίσημης αντιπροσωπείας της Ferrari για τη Μεγάλη Βρετανία εκείνη την εποχή. Είναι ένα από τα 158 γνήσια οχήματα με το τιμόνι στα δεξιά και μια από τις ωραιότερες Ferrari Daytona που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Το αυτοκίνητο αυτό ήταν η απάντηση της ιταλικής μάρκας στην Lamborghini Miura, που ήταν και το πρώτο “supercar” στον κόσμο. Ήταν εφοδιασμένο με έναν V12 κινητήρα 4,4 λίτρων, ο οποίος παρήγαγε 352 ίππους και είχε τελική ταχύτητα 175 μίλια / ώρα, με αποτέλεσμα να γίνει το γρηγορότερο οδικό αυτοκίνητο στον κόσμο, ξεπερνώντας την Miura.

Το αυτοκίνητο έχει περάσει από τα χέρια πολλών συλλεκτών, καθένας από τους οποίους ήταν μέλος του Ferrari Owners’ Club. Κατάφερε να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του, ο οποίος φρόντιζε το όχημα ανεξάρτητα από το κόστος.

Η πανέμορφη αυτή Ferrari συνοδεύεται από ένα πλήρες αρχείο με έγγραφα που αποδεικνύουν την ιστορικότητα της και αναμένεται να κοστίσει μεταξύ 470.000 και 525.000 ευρώ.


silverstoneauctions.com

Share.

Comments are closed.