Ένας τύπος άφησε δεκατρείς σπάνιες Porsche 928 να “σαπίζουν” σε χωράφι!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας τρελός συλλέκτης αυτοκινήτων από την Καλιφόρνια – γιατί μόνο τρελός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί – έκανε το αδιανόητο, αφήνοντας έναν στόλο από σπάνιες Porsche 928 να σαπίζουν σε ένα χωράφι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Steve Rhodes αναζητούσε τοποθεσίες για τα γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς Westworld του HBO, και ανακάλυψε αυτή την παράξενη συλλογή αυτοκινήτων κοντά σε ένα παλιό λατομείο στην επαρχία Ventura, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Image: Steve Rhodes

Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα σπάνια αυτοκίνητα δεν θα σωθούν ποτέ, καθώς, σύμφωνα με τον Rhodes: “Ένας φίλος του ιδιοκτήτη [της γης], του ζήτησε να αποθηκεύσει μερικά αυτοκίνητα και ποτέ δεν επέστρεψε… Ο τύπος που του ανήκουν είναι κάπου εδώ τριγύρω, αλλά φαίνεται να έχει χάσει το ενδιαφέρον του να τις επισκευάσει. Μου είπαν επίσης ότι δεν θέλει να τις πουλήσει.”

Φανταστείτε ότι αυτός ο τύπος ξόδεψε τόσο χρόνο και χρήμα για να συγκεντρώσει τουλάχιστον 13 Porsche 928, και στην συνέχεια τις άφησε απλά να χαλάσουν. Δεν προσπάθησε καν να τις επισκευάσει ή να τις πουλήσει. Είναι απλά εξωφρενικό. Τι προσπαθούσε; Να τις φυτέψει για να μεγαλώσουν περισσότερο;

Image: Steve Rhodes

Να σημειώσουμε πως η Porsche 928 παρήχθη από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μεταξύ του 1977 και του 1995. Το μοντέλο κέρδισε τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 1978 και μάλιστα ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που αυτοκίνητο της Porsche κέρδισε το βραβείο.

Αρχικά, η 928 είχε σχεδιαστεί με πιθανή προοπτική να αντικαταστήσει σε βάθος χρόνου την μυθική Porsche 911 και συνδύαζε τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά ενός σπορ αυτοκινήτου με την ποιότητα κατασκευής, την άνεση και τον εξοπλισμό ενός σεντάν πολυτελείας. Μάλιστα είχε τότε θεωρηθεί από τα ανώτατα στελέχη της Porsche ότι θα είχε μεγαλύτερη επιτυχία από την 911, αλλά τελικώς η ζήτηση για την 911 διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και, ως αποτέλεσμα, τα δύο μοντέλα συνυπήρξαν.

Image: Steve Rhodes

Κλείνουμε λέγοντας πως τα συγκεκριμένα παραδείγματα είναι οι τέλειοι υποψήφιοι για αποκατάσταση, και είναι πάρα πολύ ενοχλητικό που αυτός ο τύπος δεν τους δίνει την προσοχή που τους αξίζουν ή δεν τις πουλάει σε κάποιον που θα τις εκτιμήσει.


Διαβάστε επίσης: Το στρατιωτικό όχημα της Porsche που δεν έφτασε ποτέ σε μαζική παραγωγή

Share.

Comments are closed.