Ένα μικρό ιταλικό “θαύμα” στο γκαράζ του Jay Leno

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

To Jay Leno’s Garage, είναι η βραβευμένη με Emmy σειρά του NBC, όπου ο Jay Leno κάνει κριτική σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, συγκρίνει αυτοκίνητα και μοιράζεται το πάθος και την τεχνογνωσία του σε ό, τι κυλά, εκρήγνυται και κάνει θόρυβο. Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο βλέπουμε ένα Autobianchi Bianchina Trasformabile του 1960.

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να ρίξουμε μια ματιά για να καταλάβουμε ακριβώς από πού προέρχεται ένα vintage αυτοκίνητο. Στην περίπτωση του Autobianchi του 1960 που παρουσιάστηκε στο τελευταίο επεισόδιο του Jay Leno’s Garage, είναι το παράδειγμα ενός αυτοκινήτου που χωρίς αμφιβολία είναι ιταλικό. Μια γρήγορη δοκιμή και ένα οδικό τεστ αποδεικνύουν ότι αυτό το microcar στερείται μεγέθους και ισχύος, αλλά παραμένει πανέμορφο.

Αυτό το συγκεκριμένο Autobianchi, είναι ένα Bianchina Transformabile (με μια υφασμάτινη οροφή που κατεβαίνει ως πίσω) που ανήκει στον εκτελεστικό παραγωγό του NBC Peter Lenkov, και ο Leno ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να είναι το πιο μη-εκφοβιστικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Το φωτεινό κόκκινο και λευκό εξωτερικό του, το χαμογελαστό του πρόσωπο και το μέγεθος τσέπης, είναι ένα αρκετά πειστικό επιχείρημα υπέρ της άποψής του Leno. To φινετσάτο αυτό αυτοκίνητο τροφοδοτείται από έναν διπλό αερόψυκτο κινητήρα 499 cc που παράγει μόλις 18 ίππους. Διαθέτει ένα χειροκίνητο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων που βοηθάει να φτάσει το αυτοκίνητο σε μια τελική ταχύτητα 65 μίλια/ώρα.

Το να χωρέσεις σε αυτό το αυτοκίνητο είναι αρκετά δύσκολο απο μόνο του, ωστόσο οι εξαιρετικά cool πόρτες “suicide” σε προδιαθέτουν να το δοκιμάσεις. Οι δυο τους βγήκαν απο το γκαράζ, με τον Leno να χρησιμοποιεί αμέσως και τα 18 ιταλικά άλογα. Δυστυχώς, γρήγορα διαπιστώνουν ότι το βάρος δύο ανδρών πλήρους μεγέθους και ενός ελαφρώς ανηφορικού δρόμου καθιστούν ένα δυστυχισμένο συμπλέκτη.

Παρά την αργή του ταχύτητα, ο Lenkov και ο Leno φαίνεται να περνούν υπέροχα στο αυτοκίνητο, οδηγώντας σε μια θάλασσα από γιγαντιαία SUV και προσπαθώντας να αποφύγουν τις λακκούβες στο μεγέθους του Bianchina. Εάν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο αυτο το μικροσκοπικό αυτοκίνητο είναι καλό, είναι στο να μοιράζει μεγάλα χαμόγελα σε όλους όσουν βρεθούν στην ακτίνα του.

Share.

Comments are closed.