Αυτή η Jaguar XK 120 είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό κλασσικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το να αποκαλέσετε αυτή την Jaguar XK 120 απλά ένα κλασικό ίσως θα ήταν λίγο υποτιμητικό. Κατασκευασμένη στις 27 Μαΐου του 1953, αυτή η XK 120 ήταν το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο όταν κυκλοφόρησε, και είχε έναν από τους καλύτερους κινητήρες που είχαν σχεδιαστεί ποτέ κάτω από το καπό του, έναν V6 των 3,4 λίτρων ο οποίος θα εξευγενιζόταν και θα κατασκευαζόταν μέχρι το 1992.

Το στυλ αυτού του αυτοκινήτου ήταν μοναδικό και δεν υπήρχε κανένα όμοιο του, με σαρωτικές αεροδυναμικές γραμμές και ένα σασί που το έκανε επιτυχημένο σε αγώνες δρόμου, ράλι και αντοχής. Αυτή XK 120 του 1953, έφυγε από το εργοστάσιο σε μαύρο χρώμα με ένα κόκκινο δερμάτινο εσωτερικό και μάυρη κουκούλα, έναν εκπληκτικό συνδυασμό που φοράει μέχρι σήμερα.

Το roadster αυτό έχει αποκατασταθεί πλήρως και βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι αν θα ήταν καινούργιο και παραμένει ιδανικό για μια ποικιλία ιστορικών αγωνιστικών αγώνων, όπως το Mille Miglia Storica, το Le Mans Classic και το Tour Auto- εκεί που στην ουσία ανήκει αυτό το εξαιρετικά σπορ αυτοκίνητο.

Share.

Comments are closed.