Αυτή η 250 GT SWB Berlinetta είναι η vintage Ferrari των ονείρων σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια από τις 40 Ferrari 250 GT SWB Berlinetta με αμάξωμα αλουμινίου που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, με εκτιμώμενη αξία τα 8 έως 10 εκατομμύρια δολάρια.

Μια από τις πιο επιθυμητές Ferrari, η 250 GT SWB Berlinetta του 1962, θα είναι διαθέσιμη μέσω του οίκου RM Sotheby’s κατα την διάρκεια της δημοπρασίας στο Monterey της Καλιφόρνια, που θα διεξαχθεί στις 15 -17 Αυγούστου. Το coupe με κινητήρα V12 θα προσφερθεί χωρίς τιμή εκκίνησης και θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στα πιο φθηνά συλλεκτικά αυτοκίνητα που πωλούνται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Monterey Car, την τεράστια γιορτή των vintage αυτοκινήτων που κορυφώνεται με το Pebble Beach Concours d’Elegance.

H Ferrari 250 GT SWB Berlinetta με αμάξωμα αλουμινίου από την Scaglietti, ήταν ένα μοντέλο που διατέθηκε αποκλειστικά στους κορυφαίους πελάτες της Ferrari εκείνη την περίοδο, ενω είναι ο προκάτοχος του θρυλικού 250 GTO ως ένα από τα αυτοκίνητα υψηλής ταχύτητας που θα μπορούσαν να οδηγηθούν στην πίστα, να κερδίσουν έναν αγώνα και στη συνέχεια να οδηγηθούν στον δρόμο.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με αριθμ. πλαισίου 3359 GT, είχε μια μακρά και πλούσια ζωή, πρώτα στα χέρια πολλών Ιταλών ιδιοκτητών και στην συνέχεια στην ιδιοκτησία Βρετανών, Αμερικανών και Ευρωπαίων συλλεκτών. Συμμετείχε σε πολλαπλές vintage αγωνιστικές εκδηλώσεις από τη δεκαετία του 1970 έως τη δεκαετία του 1990, πριν από την συνταξιοδότηση και την αποκατάσταση της το 2010. Μετά την αποκατάσταση, το αυτοκίνητο έλαβε την πιστοποίηση Ferrari Classiche, που σημαίνει ότι η ιταλική μάρκα το έχει αναγνωρίσει επίσημα ως ένα από τα κλασικά της.

Το αυτοκίνητο εκτός από το αμάξωμα αλουμινίου, διαθέτει ένα σπορ εξωτερικό γκρι χρώμα Grigio Argento, ένα δερμάτινο εσωτερικό Red Connolly Vaumol, κινητήρα Tipo 168/61 V-12 και μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων.

Δείτε το πανέμορφο μοντέλο παρακάτω και μείνετε συντονισμένοι εδώ για τα επόμενα εκπληκτικά κλασικά αυτοκίνητα που πρόκειται να σας παρουσιαστούν.

 

Share.

Comments are closed.