Τρία στιβαρά ρολόγια με έμπνευση τις Μοίρες Αεροσκαφών του Ναυτικού των Η.Π.Α

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η IWC Schaffhausen παρουσίασε τρεις νέους χρονογράφους από τη συλλογή Pilot’ s Watches. Τα νέα κεραμικά μοντέλα είναι εμπνευσμένα από τα ρολόγια τα οποία ο οίκος έχει κατασκευάσει στα πλαίσια του στρατιωτικού του προγράμματος σε συνεργασία με επιλεγμένες Μοίρες Αεροσκαφών του Αμερικανικού Ναυτικού. Οι εκδόσεις Pilot’s Watches ‘Royal Maces’, ‘Tophatters’ και ‘Blue Angels®’ διαθέτουν στο καντράν το αντίστοιχο διακριτικό σήμα καθώς και ευδιάκριτες λεπτομέρειες στον χρωματικό συνδυασμό της κάθε Μοίρας Αεροσκαφών.

Από τότε που η IWC κατασκεύασε το πρώτο Pilot’ s Watch ρολόι πριν από 85 χρόνια, έχει πραγματοποιήσει εκ βάθους διαλόγους με πιλότους για να κατανοήσει με ακρίβεια τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις τους. Αυτή η ανταλλαγή υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για την κατασκευή ρολογιών όπως το Mark 11 για τη Βρετανική Βασιλική Αεροπορία. Σήμερα, η IWC συνεχίζει αυτόν τον διάλογο στα πλαίσια του στρατιωτικού της προγράμματος, το οποίο προέκυψε από τη συνεργασία της με το Ναυτικό των Η..Π.Α.

Από το 2018, η IWC είναι αδειοδοτημένη για την κατασκευή ρολογιών για ολόκληρο το Ναυτικό και τα ναυτικά τμήματα της Αεροπορίας των Η.Π.Α, συμπεριλαμβανομένης της Μοίρας Αεροσκαφών Blue Αngels® και των 247 ενεργών και 100 μη ενεργών Μοιρών. Η IWC έχει έκτοτε συνεργαστεί με περισσότερες από δώδεκα Μοίρες Αεροσκαφών για την κατασκευή ειδικών εκδόσεων που διατίθενται αποκλειστικά για ενεργά και πρώην μέλη.

“Το στρατιωτικό πρόγραμμα της IWC αποτελεί μία σημαντική πλατφόρμα για τους μηχανικούς και τους σχεδιαστές μας για την ανταλλαγή ιδεών με κορυφαίους πιλότους από το Ναυτικό των Η.Π.Α και άλλες ένοπλες δυνάμεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτοί οι πιλότοι δοκιμάζουν τα ρολόγια μας για να τα τεστάρουν στο δυσχερές περιβάλλον του πιλοτηρίου. Οι πληροφορίες τους είναι ανεκτίμητης αξίας για εμάς όχι μόνο για τη βελτίωση της ποιότητας και της ανθεκτικότητας των ρολογιών μας αλλά και για τη δημιουργία μοναδικών και ελκυστικών σχεδίων “, εξηγεί ο Christoph Grainger – Herr, CEO της IWC Schaffhausen.

Τώρα, η IWC προσθέτει τρεις νέους χρονογράφους στη συλλογή Pilot’s Watches, οι οποίοι είναι εμπνευσμένοι από τη συνεργασία της IWC με τις Μοίρες Αεροσκαφών του Ναυτικού των Η.Π.Α, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που αυτά τα μοντέλα δεν είναι διαθέσιμα μόνο σε πιλότους. Η ετήσια παραγωγή αυτών των χρονογράφων θα είναι περιορισμένη σε 500 ρολόγια για την κάθε έκδοση.

“ROYAL MACES”

Η Μοίρα Αεροσκαφών Strike Fighter 27, γνωστή και ως ‘Royal Maces’ βρίσκεται στον σταθμό Iwakuni στην Ιαπωνία και αποτελεί μέρος του Carrier Air Wing 5. Το Pilot’s Watch Chronograph Edition ‘Royal Maces’ (Ref. IW389107), είναι εμπνευσμένο από την αποκλειστική έκδοση που κατασκεύασε η IWC μαζί με τα μέλη της Μοίρας. Ο χρονογράφος διαθέτει κεραμική κάσα από μαύρο οξείδιο του ζιρκονίου, ενώ τα μπουτόν και η κορώνα του είναι κατασκευασμένα από Ceratanium®.

Το καντράν παρουσιάζει τη σφραγίδα των ‘Maces’ στη θέση 6 και διαθέτει επίσης ένδειξη ημέρας και ημερομηνίας κίτρινου χρώματος. Η ραφή κίτρινου χρώματος στο λουράκι, η κορυφή του δείκτη δευτερολέπτων του χρονογράφου και δευτερολέπτων του ρολογιού προσθέτουν λεπτομέρειες στο χρώμα που χαρακτηρίζει τους ‘Maces’. Η πίσω πλευρά της κάσας είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο βαθμού 5 και διαθέτει εγχάραξη F/A- 18E Super Hornet δίπλα στην επίσημη ονομασία ‘VFA- 27’ της Μοίρας Αεροσκαφών.

“TOPHATTERS”

Ο σταθμός Lemoore στην Καλιφόρνια αποτελεί τη βάση του Strike Fighter Squadron 14 με το ψευδώνυμο ‘Tophatters’. Έχοντας δημιουργηθεί το 1919, η VFA- 14 αποτελεί την παλαιότερη ενεργή Μοίρα Αεροσκαφών. Το Pilot’s Watch Chronograph Edition ‘Tophatters’ (Ref. IW389108) διαθέτει κεραμική κάσα από μαύρο οξείδιο του ζιρκονίου, ενώ τα μπουτόν και η κορώνα του είναι κατασκευασμένα από Ceratanium®. Με πατέντα κατασκευής από την IWC, αυτό το υλικό είναι τόσο ελαφρύ και ανθεκτικό όσο το τιτάνιο και εξίσου σκληρό και ανθεκτικό στις εκδορές κεραμικό.

Το διακριτικό σήμα της Μοίρας Αεροσκαφών βρίσκεται στη θέση 6 του καντράν αλλά και σε εγχάραξη στην πίσω πλευρά της κάσας. Η ένδειξη της ημέρας και της ημερομηνίας, η κορυφή του δείκτη των δευτερολέπτων του χρονογράφου και η ραφή στο λουράκι μαύρου χρώματος προσθέτουν περισσότερες λεπτομέρειες στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της Μοίρας Αεροσκαφών.

“BLUE ANGELS”

Η Μοίρα αεροπορικών επιδείξεων του Αμερικανικού Ναυτικού ‘Blue Angels’ καθιερώθηκε το 1946 και σήμερα απαριθμεί 141 μέλη. Το Pilot’s watch Chronograph Edition ‘Blue Angels®’ ( Ref. IW389109) αποτελεί την τρίτη έκδοση που προκύπτει από την επίσημη αδειοδοτηση της IWC. Εμπνευσμένο από το ρολόι που διαμόρφωσαν τα μέλη των Blue Αngels® στη Pensacola, o χρονογράφος διαθέτει κάσα από μπλε κεραμικό. Το μπλε χρώμα είναι το αποτέλεσμα της ανάμειξη ζιρκονίου του οξειδίου με άλλες μεταλλικές οξειδώσεις. Εδώ τα μπουτόν και η κορώνα επίσης είναι κατασκευασμένα από Ceratanium®.

Το χαρακτηριστικό διακριτικό σήμα των Blue Angels® με τα χρυσά φτερά βρίσκεται στη θέση 6 στο καντράν. Λεπτομέρειες κίτρινου χρώματος χαρακτηρίζουν τόσο τις ενδείξεις των δευτερολέπτων του χρονογράφου όσο και την ένδειξη ημέρας και ημερομηνίας στη θέση 3. Το ρολόι διατίθεται με λουράκι μπλε χρώματος από καουτσούκ και υφασμάτινη εσωτερική επίστρωση.

IN-HOUSE ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΤΡΟΧΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΛΗΣ

Ο μηχανισμός 69380 κατασκευασμένος από την IWC τροφοδοτεί και τους τρεις νέους χρονογράφους. Αποτελούμενος από 231 εξαρτήματα, αυτός ο μηχανισμός διαθέτει ανθεκτικότητα, αξιοπιστία και ακρίβεια. Ένας τροχός στήλης ελέγχει τη λειτουργία stopwatch. To διπολικό σύστημα κουρδίσματος τροφοδοτεί το μηχανισμό με ενέργεια και παρέχει απόθεμα ενέργειας 46 ωρών.

Τα ρολόγια διαθέτουν επίσης εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο για την προστασία από τα μαγνητικά πεδία. Η μπροστινή πλευρά του κρυστάλλου είναι ασφαλισμένη έτσι να αποφεύγεται οποιαδήποτε μετατόπιση από ξαφνική μεταβολή της ατμοσφαιρικής πίεσης.

Οι εκδόσεις Pilot’s Watch Chronograph ‘Royal Maces’, ‘Top Hatters’ και ‘Blue Angels®’ είναι διαθέσιμες από τις 9 Σεπτεμβρίου στις Boutique της IWC, στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα ή ηλεκτρονικά στο IWC. com. Οι κάτοχοι των ρολογιών έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο πρόγραμμα MY IWC και να επωφεληθούν από την επέκταση της Διεθνούς Περιορισμένης Εγγύησης από 2 σε 8 χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της IWC εδώ.


Διαβάστε επίσης: Ένα πανέμορφο ρολόι από την IWC για καλό σκοπό

Share.

Comments are closed.