Τρία μοναδικά και σπάνια Panerai σε δημοπρασία απο τον Sotheby’s

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο οίκος ωρολογοποιίας Panerai ήταν καινοτόμος, δεδομένου ότι για πρώτη φορά παρήγαγε σκληρά καταδυτικά ρολόγια για τους βατράχους στο ιταλικό ναυτικό. Τώρα, 158 χρόνια αργότερα, οι Ιταλοί κατασκευαστές ρολογιών μετακινούνται από τη στρατιωτική χρήση στην luxury αγορά, με την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης τους να παράγει δημιουργικά μοντέλα που ο κόσμος των ρολογιών δεν είχε δει ποτέ πριν.

Προκειμένου να δοθεί σε αυτά τα μοναδικά ρολόγια μια πλατφόρμα, αντί να θαφτούν σε ένα μουσείο, προσφέρονται προς πώληση σε ειδική online δημοπρασία μέσω του οίκου Sotheby’s.

Ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στη χρήση μοναδικών υλικών για ρολόγια λόγω του προηγούμενου ρόλο του στον οίκο Roger Dubuis και πλέον CEO της Panerai, Jean-Marc Pontroué, τονίζει πώς αυτά τα νέα πρωτότυπα εξακολουθούν να αποτελούν μια σύνδεση με το θαλάσσιο παρελθόν της Panerai.

Τα ρολόγια της δημοπρασίας

Στην κορυφή της δημοπρασίας είναι κάτι που είναι βέβαιο ότι οι συλλέκτες θα πρέπει να φτάσουν βαθιά στις τσέπες τους, ένα Lab-ID που δείχνει την κυριαρχία της Panerai στη χρήση άνθρακα. Ενώ μπορεί να έχει τη σιλουέτα του κλασικού Luminor 1950, αυτό απέχει πολύ από το στάνταρ καταδυτικό σας ρολόι.

Αυτή η ειδική δημοπρασία προσφέρει σε κάποιον την ευκαιρία να έχει ένα στον καρπό του πριν από οποιονδήποτε άλλον, καθώς υπάρχουν μόνο 50 μοντέλα που έχουν παραχθεί. Αυτό το πρωτότυπο εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ £ 40.000 – £ 60.000.

Το επόμενο είναι ένα ρολόι που μας επιστρέφει πίσω στο ναυτικό υπόβαθρο της Panerai καθώς η αρχική του έκδοση δόθηκε στους αξιωματικούς του ιταλικού ναυτικού. Αυτή η ειδική έκδοση Mare Nostrum είναι το μοναδικό μοντέλο που έρχεται με το χαρακτηριστικό πράσινο καντράν και ταιριαστό υφασμάτινο λουράκι.

Το κλιμακωτό καντράν και ο κλασσικός σχεδιασμός είναι αρκετά για να κάνουν τον καθένα να το ερωτευτεί. Για να μπορεί κάποιος να το νιώσει στον καρπό του, θα πρέπει να συμμετέχει με ποντάρισμα μεταξύ των £ 20.000 – £ 30.000.

Τέλος, ο οίκος Panerai έχει δείξει ότι είναι ικανός να επιστρέψει στις ρίζες του από τη Φλωρεντία και να προσθέσει κάποια sprezzatura σε αυτό Radiomir Firenze. Με τη μοναδική σχεδίαση και το πιο λεπτό προφίλ του, αυτό είναι ένα ρολόι για την avant-garde.

Ενώ είναι παρόμοιο με μια σειρά 99 τεμαχίων που η Panerai κυκλοφόρησε το 2016, διαφοροποιείται με το California καντράν. Αυτό το όμορφο, μοναδικό ρολόι απαιτεί μια επένδυση μεταξύ £ 20,000 – £ 30,000.

Η δημοπρασία είναι μόνο στο online και είναι ανοιχτή τώρα για προσφορές έως τις 19 Νοεμβρίου.

Share.

Comments are closed.