Τρία καταδυτικά ρολόγια που θα απογειώσουν το στυλ σου αυτό το καλοκαίρι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν είστε λάτρης της ρετρό αισθητικής, τότε τα παρακάτω καταδυτικά ρολόγια θα απογειώσουν το στυλ σας αυτό το καλοκαίρι.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια τάση των οίκων ωρολογοποιίας να δημιουργούν ρολόγια με vintage αισθητική, παίρνοντας έμπνευση από τα ρολόγια που είχαν δοξάσει το όνομα τους στο παρελθόν, υπενθυμίζοντας μας με αυτό τον τρόπο την μακρά τους ιστορία και παράδοση.

Aν είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε πίσω στον χρόνο, στην χρυσή επόχη (δεκαετία του ’60) των καταδυτικών ρολογιών, βρήκαμε μερικά ρολόγια με vintage αισθητική που τσεκάρουν όλα τα κουτάκια.

Tudor Black Bay P01

Διαθέτοντας μια ασυνήθιστη εμφάνιση, το Tudor Black Bay P01 ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ρολόγια στην Baselworld 2019. Το μοντέλο είναι εμπνευσμένο από ένα πρωτότυπο της δεκαετίας του 1960 (P01 σημαίνει Prototype 1) και κατάφερε να δημιουργήσει ανάμεικτα συναισθήματα σε όσους το είδαν. Διαθέτει μια κάσα 42 mm, η οποία έχει αντοχή στο νερό στα 200 μέτρα, και τροφοδοτείται από την in-house αυτόματη κίνηση MT5612 με πιστοποίηση COSC. Διατίθεται με λουράκι από δέρμα ή καουτσούκ.

Seiko Prospex 1970 Diver’s Re-Creation Limited Edition SLA033

Τα καταδυτικά ρολόγια της Seiko έχουν μεγάλη φήμη και ιστορία. Θέλοντας να τιμήσει το πλούσιο παρελθόν της, η ιαπωνική μάρκα δημιούργησε μια νέα εκδοχή του κλασικού καταδυτικού της μοντέλου που κυκλοφόρησε το 1970. Διαθέτει μια κάσα 45 mm, η οποία είναι κατασκευασμένη από γυαλισμένο και βουρτσισμένο χάλυβα και έχει αντοχή στο νερό στα 200 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό του κρύβει μια αυτόματη κίνηση calibre 8L35. Πρόκειται για μια περιορισμένη έκδοση 2.500 τεμαχίων.

Blancpain Fifty Fathoms Barakuda

Όταν κυκλοφόρησε το 1953, το Fifty Fathoms ήταν το πρώτο καταδυτικό ρολόι που βοήθησε στην καθιέρωση των κριτηρίων που πρέπει να πληρεί ένα καταδυτικό ρολόι. Το Blancpain Fifty Fathoms Barakuda που κυκλοφόρησε φέτος, είναι μια σύγχρονη επανάληψη του κλασικού μοντέλου της δεκαετίας του 1960. Διαθέτει μια κάσα 40 mm, η οποία έχει αντοχή στο νερό στα 300 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό κρύβει μια αυτόματη κίνηση calibre 1151, με απόθεμα ισχύος 100 ώρες. Το λουράκι του είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο μοντέλο. Πρόκειται για μια περιορισμένη έκδοση 500 τεμαχίων.


Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα 11 καλύτερα ρολόγια που είδαμε σε ταινίες

Share.

Comments are closed.