Το χαμένο Patek Philippe του Τζον Λένον θα μπορούσε να αξίζει έως και 11 εκατ. δολάρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν το χαμένο Patek Philippe του Τζον Λένον βγει “στο σφυρί”, θα μπορούσε να γίνει ένα από τα πιο ακριβά ρολόγια που έχουν δημοπρατηθεί ποτέ.

Το Patek Philippe Ref. 2499 Perpetual Calendar του αείμνηστου καλλιτέχνη, το οποίο από καιρό θεωρείται ιερό δισκοπότηρο για τους συλλέκτες και θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο πολύτιμα ρολόγια στον κόσμο, τελικά να επανεμφανίστηκε. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Γιόκο Όνο, εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 4,5 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε πρόσφατα το Bloomberg, ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το ρολόι θα μπορούσε να αξίζει πολύ περισσότερα.

“Αυτό είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο περιζήτητα ρολόγια που ο κόσμος των ρολογιών ήλπιζε να δει”, δήλωσε στο Bloomberg ο Μαρκ Μοντάν, συγγραφέας του βιβλίου “Invest in Watches: The Art of Watch Collecting”. Το Patek του Λένον πιθανότατα θα κερδίσει 5,6 έως 11,2 εκατομμύρια δολάρια εάν βγει σε δημοπρασία, είπε Μοντάν, χάρη στην προέλευσή και το μυστήριο που το περιβάλλει εδώ και χρόνια.

Το ρολόι δόθηκε στον Λένον από τη σύζυγό του Γιόκο Όνο ως δώρο για τα 40α γενέθλιά του, μόλις δύο μήνες πριν από τη δολοφονία του το 1980. Υπάρχουν μόνο δύο φωτογραφίες του τραγουδιστή των Beatles να φοράει το ρολόι, το οποίο λίγο μετά τον πρόωρο θάνατό του χάθηκε. Πιστεύεται ότι είχε κλαπεί πριν χρόνια από τον πρώην οδηγό της Γιόκο Όνο.

Την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι το ρολόι είχε αγοραστεί από έναν Ιταλό συλλέκτη για περίπου 672.000 δολάρια. Το 2014, μια εταιρεία με έδρα τη Γενεύη επικοινώνησε με την Όνο για να τους βοηθήσει σχετικά με την προέλευση του ρολογιού, και από τότε η χήρα του Λένον έχει εμπλακεί σε έναν δικαστικό αγώνα για να διεκδικήσει το δώρο που έδωσε στον εκλιπόντα σύζυγό της.

Τον Ιούνιο, ένα δικαστήριο της Γενεύης αποφάσισε η χήρα του Λένον είναι η νόμιμη ιδιοκτήτρια του κομματιού. Ο συλλέκτης άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής, υποστηρίζοντας ότι η Όνο δεν είχε αναφέρει την κλοπή του ρολογιού και δεν ενήργησε εντός τριών ετών από αυτή όπως απαιτεί ο νόμος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου ζει.

Εάν το ρολόι παραμείνει στην κατοχή της Όνο, θα μπορούσε κάλλιστα να το κρατήσει ως υπενθύμιση του Λένον. Αλλά αν το Patek έβρισκε ποτέ το δρόμο του προς το μπλοκ δημοπρασιών, είναι σίγουρο ότι θα έπρεπε να πληρώσει πάνω από 10 εκατ. δολάρια ο επόμενος ιδιοκτήτης του.


Διαβάστε επίσης: Βρέθηκε το χαμένο ρολόι Patek Philippe του Τζον Λένον – πιθανότατα αξίζει εκατομμύρια

Share.

Comments are closed.