Το θρυλικό Omega Seamaster γιορτάζει τα 70 του χρόνια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το 1948, ο οίκος ωρολογοποιίας Omega κυκλοφόρησε ένα νέο μοντέλο που ονομαζόταν Seamaster, “ένα εξελιγμένο ρολόι για την πόλη, τη θάλασσα και την ύπαιθρο”.

Εξελισσόμενο κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά δεκαετιών, το Seamaster αποτέλεσε τον απαραίτητο εξοπλισμό για όλους: από τους δύτες, τους ναυτικούς, τους στρατιωτικούς και τους επιστήμονες μέχρι τα στελέχη επιχειρήσεων και έναν συγκεκριμένο Βρετανό μυστικό πράκτορα, για τον οποίο τα ρολόγια έπαιζαν σπουδαίο ρόλο στις αποστολές του.

Τα Seamasters είναι το ρολόι του James Bond επί της οθόνης από το 1995. Σε ταινίες όπως το Goldeneye, Tomorrow Never Dies και The World Is Not Enough, η Q-Branch προσάρμοζε στα Seamasters του Bond όλα τα είδη εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πυροκροτητών, μινι αγκιστριών, λέιζερ, και έναν αριθμό απο σειρές περιορισμένης έκδοσης ρολογιών 007 να έχουν κυκλοφορήσει.

Ο Bond αρχικά φορούσε ένα Rolex Submariner φυσικά, αλλά όταν ο Pierce Brosnan ανέλαβε για πρώτη φορά τον ρόλο του πράκτορα, οι παραγωγοί του φιλμ αποφάσισαν ότι ένα Omega ήταν περισσότερο κοντά στον χαρακτήρα ενός πρώην αξιωματούχου του ναυτικού. Σύμφωνα με την ιστορία, δεν ήταν μια απλή συμφωνία χορηγίας, αλλά βασίστηκε στην αξία του Omega Speedmaster, το οποίο υπήρξε και επιλογή της NASA.

Τώρα για τον εορτασμό της 70ης επετείου του, η Omega κυκλοφόρησε ενα νέο, must-have – γεμάτο φωτογραφίες – coffee table βιβλίο, τιμώντας το ρολόι. Το From Seamaster to Seamaster: The First 70 Years, που κυκλοφόρησε ο εκδοτικός οίκος Rizzoli διατίθενται τώρα στην Amazon.

Εκτός από ένα βιβλίο αναφοράς, διαθέτει περισσότερα από 200 αποκλειστικά πορτρέτα ρολογιών, τόσο των vintage όσο και των σύγχρονων Seamasters, συμπεριλαμβανομένων πολλών πρωτότυπων εικόνων που έχουν δοθεί αποκλειστικά για το βιβλίο, καθώς και αρχειακό υλικό που δεν έχει δημοσιευθεί ποτέ προηγουμένως.

70 εκπληκτικά ρολόγια Seamaster, πολλά από την συλλογή της ίδιας της Omega, επιλέχθηκαν για το βιβλίο και φωτογραφήθηκαν σε ένα στούντιο, άλλα έγχρωμα και άλλα ασπρόμαυρα. Και το ίδιο το βιβλίο είναι ένα έργο τέχνης, διαθέτωντας διαφορετικούς τύπους χαρτιού για να μεταφέρει την μεταβαλλόμενη φύση του ρολογιού που είναι πλέον σταθερά εδραιωμένο ως horological icon.

Οι εικόνες σχεδιάστηκαν για να δώσουν μια σε βάθος ματιά στο πώς η Seamaster “γεφύρωσε εμπειρικά το χάσμα μεταξύ της λειτουργικότητας και του στυλ” κατά τη διάρκεια των επτά δεκαετιών της, τις οποίες η Omega επίσης τίμησε με την κυκλοφορία μιας αποκλειστικής νέας έκδοσης του πρωτότυπου ρολογιού του 1948 σε πλατίνα, με μόλις 70 αριθμημένα κομμάτια, δηλαδή ένα για κάθε έτος, αξίας 40.000 δολαρίων.

Share.

Comments are closed.