Το θρυλικό καταδυτικό ρολόι Seiko Prospex του 1965 επανασχεδιάστηκε από την BEAMS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά την κυκλοφορία των Timex Camper και Timex Classics Digital από την συνεργασία της ιαπωνικής μάρκας ενδυσης BEAMS με την γνωστή αμερικανική μάρκα ωρολογοποιίας Timex, η BEAMS ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία, αυτή την φορά με την Seiko.

Οι δύο ιαπωνικές μάρκες συνεργάστηκαν για τον επανασχεδιασμό του καταδυτικού ρολογιού Prospex που κυκλοφόρησε το 1965 και έγινε ιδιαίτερα διάσημο όταν φορέθηκε από τον Kiyoshi Atsumi, ο οποίος υποδήθηκε τον Tora-San στην ιαπωνική σειρά ταινιών Otoko wa Tsurai yo.

Αν και το ρολόι ανανεωθηκε από τις δύο μάρκες, διατηρεί την κλασική εμφάνιση που είχε όταν εμφανίστηκε πριν από 55 χρόνια. Διαθέτει κάσα 39,9 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με τα υψηλότερα επίπεδα αντοχής στην διάβρωση και αντοχή στο νερό στα 200 μέτρα, μαύρο καντράν, δείκτες και ενδείξεις με επίστρωση από Lumibright και το παραθυράκι της ημερομηνίας στην θέση 3.

Στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει ένα σκίτσο που απεικονίζει ένα δελφίνι που φοράει ένα καπέλο και κουβαλάει μια βαλίτσα – ένα νεύμα στην εμφάνιση του Tora-San -, ενώ στο εσωτερικό της χτυπάει ο Calibre 8L35, ένας μηχανισμός που δημιουργήθηκε από το Shizukuishi Luxury Watch Studio και προσφέρει 50 ώρες απόθεμα ισχύος.

Το λογότυπο BEAMS JAPAN υπάρχει στο πίσω μέρος της κάσας, μαζί με τον σειριακό αριθμό που κυμαίνεται από “001/300” έως “300/300” και αφορά την περιορισμένη έκδοση του ρολογιού. Τέλος, το ρολόι συνοδεύεται από δύο λουράκια από καουτσούκ σε μαύρο και μπεζ χρώμα.

Το SEIKO x BEAMS JAPAN Seiko Prospex είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της BEAMS και κοστίζει περίπου 4.250 ευρώ.


Διαβάστε επίσης: Το νέο ρολόι Seiko “Ice Diver” μπορεί να αντέξει ακόμα και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες

Share.

Comments are closed.