Το συλλεκτικό Omega “Speedy Tuesday” έγινε sold-out σε 2 ώρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις 10 Ιουλίου η Omega έθεσε προς πώληση μέσω του λογαριασμού της στο Instagram 2.012 συλλεκτικούς χρονογράφους Speedmaster Limited Edition 42 mm «Ultraman». Σε λιγότερο από δύο ώρες,όλα τα κομμάτια είχαν γίνει ανάρπαστα από τους συλλέκτες και τους φανατικούς φίλους της Omega! Αυτό είναι το δεύτερο «Speedy Tuesday» που εξαντλείται σε χρόνο-ρεκόρ.

Το Omega Speedmaster Limited Edition 42 mm “Ultraman” είναι μία τιμητική αναφορά στον βασικό χαρακτήρα της ιαπωνικής τηλεοπτικής σειράς «Η επιστροφή του Ultraman» της Tsuburaya Productions. Ο Ultraman είναι ένας φανταστικός σούπερ ήρωας, ένα από τα πιο διάσημα δείγματα του κινηματογραφικού είδους Kaiju με τα «γιγαντιαία τέρατα»

Αν και το νέο Speedmaster “Ultraman” αποπνέει μία αίσθηση χιούμορ με τις αναφορές του στην ιαπωνική επιστημονική φαντασία των 70s, είναι γεμάτο και με αναφορές στο διάστημα, καθώς έχει τα ίδια γονίδια με το Omega «Moonwatch» του 1967.

Ένα στοιχείο που ξεχώριζε σε εκείνον τον κλασικό χρονογράφο του ’67 ήταν ο χαρακτηριστικός δείκτης των δευτερολέπτων σε έντονο πορτοκαλί χρώμα. Αυτός τράβηξε την προσοχή της ομάδας παραγωγής πίσω από τον τέταρτο κύκλο της σειράς Ultraman με τον τίτλο «Return of Ultraman». Κι αυτό γιατί το πορτοκαλί χρώμα ταίριαζε με τα κοστούμια της ηρωικής Ομάδας Εξόντωσης Τεράτων (Monster Attack Team). Έτσι το συγκεκριμένο Speedmaster «Moonwatch» της Omega έγινε ένα βασικό αξεσουάρ του εξοπλισμού εξόντωσης τεράτων της ομάδας.

Εκτός από τον πορτοκαλί δείκτη των δευτερολέπτων και τις ίδιες διαστάσεις κάσας με το αυθεντικό μοντέλο του ’67, το νέο ρολόι διαθέτει επίσης στεφάνη σε μαύρο και πορτοκαλί χρώμα από ανοδιωμένο αλουμίνιο.

Τα υποκαντράν του Speedmaster στο νέο «Speedy Tuesday» κρύβουν μερικές εκπλήξεις. Καθώς ο Ultraman μπορούσε να διατηρήσει τη μορφή του σούπερ ήρωα μόνο για 3 λεπτά, το υποκαντράν των λεπτών στη θέση της ώρας 3 έχει τα πρώτα 3 λεπτά να ξεχωρίζουν με πορτοκαλί χρώμα.

Ένα vintage λογότυπο της Omega στο καντράν προσθέτει μία αίσθηση ρετρό ενώ το καπάκι της κάσας φέρει χαραγμένα το #SpeedyTuesday και τις λέξεις FLIGHT QUALIFIED BY NASA FOR ALL MANNED SPACE MISSIONS (Πιστοποιημένο από τη NASA για όλες τις επανδρωμένες διαστημικές αποστολές). Το ρολόι διατίθεται με υφασμάτινο λουράκι τύπου NATO σε μαύρο με πορτοκαλί ρίγα ενώ συνοδεύεται και από ένα επιπλέον λουράκι από μαύρο δέρμα.

Σε περιορισμένη έκδοση 2.012 κομματιών, το Omega Speedmaster 42 mm «Ultraman» είναι ένα πραγματικά συλλεκτικό κομμάτι ενώ ακόμη και η κασετίνα του είναι ιδιαίτερη: έχει εξάγωνο σχήμα, εμπνευσμένο από το φουτουριστικό τραπέζι που χρησιμοποιεί η ομάδα Monster Attack Team του Ultraman.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Share.

Comments are closed.