Το ρολόι της εβδομάδας: Tudor Black Bay GMT

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

To «μικρό αδελφάκι» της Rolex μεγάλωσε! Στην φετινή έκθεση της Βασιλείας η ελβετική Tudor παρουσίασε μία πλούσια συλλογή αυτόματων ρολογιών με τρεις δείκτες καθώς και ένα μοντέλο με τέσσερις δείκτες που συζητήθηκε πολύ. Και από αυτό το τελευταίο θα ξεκινήσουμε. Πρόκειται για το Black Bay GMT, με δίχρωμη μπλε-κόκκινη στεφάνη!

Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι παρουσιάστηκε ταυτόχρονα με το GMT Master II της Rolex με τη διάσημη δίχρωμη μπλε-κόκκινη στεφάνη. Ήταν συνειδητή απόφαση της «μαμάς» εταιρείας να βγει στην αγορά το 2018 με δύο GMT μοντέλα: ένα πιο ακριβό (Rolex) και ένα πιο προσιτό στο ευρύ κοινό (Tudor). Παρά την αρχική έκπληξη, το Tudor Black Bay GMT άρεσε στους επισκέπτες της Baselworld και η πορεία του είναι ιδιαιτέρως επιτυχής.

Η συλλογή Black Bay στο σύνολό της έχει μια ισχυρή σχέση κληρονομιάς με ποιοτικά ρολόγια καθημερινής χρήσης, και είναι γνωστή για την παρουσίαση πιο προσιτών ρολογιών. Αλλά αυτό το GMT σηματοδοτεί ένα άλμα από την ‘ανάγκη’ στο ‘θέλω’ για την εταιρεία – και αυτό είναι μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση. Εδώ είναι η εμπειρία μας από πρώτο χέρι αυτού του επιθυμητού Black Bay.

Αυτό δεν είναι μόνο το ολοκαινουργιο GMT της Tudor, είναι και η πρώτη in-house κατασκευη μηχανισμού GMT της μάρκας. Μοιράζεται την εμφάνιση του Pepsi bezel του GMT Master-II της Rolex – και δουλεύει με τον ίδιο τρόπο. Η στεφάνη επισημαίνεται με δείκτες 24 ωρών και στη συνέχεια χωρίζεται σε δύο χρώματα, με το κόκκινο που αντιπροσωπεύει τις ώρες της ημέρας και το μπλε που αντιπροσωπεύει τη νύχτα. Ο κόκκινος δείκτης GMT ολοκληρώνεται με το σχήμα της νιφάδας χιονιού της Tudor.

Το GMT λειτουργεί σαν ένα κανονικό ρολόι με μια μικρή διαφορά, μπορείτε να αλλάξετε την τοπική ζώνη ώρας με ταχύτητα και ευκολία μόλις αγγίξετε την άσφαλτο.

Το μέγεθος της κασας 41 χιλιοστών σε αυτό το μοντέλο είναι το ιδανικό. Μερικά ρολόγια είναι τόσο μεγάλα που σας περιορίζουν με το τι μπορείτε να τα φορέσετε, επίσης το κατάλληλο βάρος ειναι κάτι που θα παρατηρήσετε μόλις το φορέσετε.

Εάν έχετε φορέσει ένα Tudor απο πριν, θα ξέρετε ακριβώς πώς τα μπρασελέ ρέουν πάνω στον καρπό σας – και με την θεόσταλτη καινοτομία micro-adjusters μπορούν να επιτύχουν την τέλεια εφαρμογή.

Τα χρώματα στη στεφάνη ενδέχεται να είναι παρόμοια με το Rolex και ενδεικτικά πολλών ρολογιών Pepsi-bezelled στην αγορά, αλλά υπάρχουν μερικές σημαντικές διαφορές που δίνουν στο ρολόι αυτό το δικό του look. Μια μεγάλη απροστάτευτη κορώνα, για παράδειγμα. Ή το θολωτό κρύσταλλο ζαφειρού και η αξιοσημείωτη έλλειψη ενός παραθύρου μεγεθυντικού φακού.

Αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή στον σχεδιασμό είναι σίγουρα η απόφαση να χρησιμοποιηθεί το σχέδιο της Tudor νιφάδας χιονιού τρεις φορές στο ρολόι. Εμφανίζεται στους δείκτες της ώρας, των δευτερολέπτων και του GMT – και όλοι έχουν επίστρωση Superluminova για να είναι ορατοί στο σκοτάδι.

Είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να σας συνδέσει με την άλλη πλευρά του κόσμου με ένα μικρό, κόκκινο χέρι. Και όμως αυτό είναι ακριβώς αυτό που πέτυχε η Tudor με το Black Bay GMT. Μπορεί να ενταχθεί με υπερηφάνεια στην πολύ μικρή λέσχη των ρολογιών που συγκινούν και – για μια τιμή κοντά στα 3.000 ευρώ – αυτό είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Share.

Comments are closed.